«Μπορεί να ναυαγήσει του Σεμέδο στην Μπενφίκα… »

Κώστας Νικολακόπουλος
Ο Κ. Νικολακόπουλος καταγράφει στο blog του στο gazzetta τις τελευταίες εξελίξεις περί Μπενφίκα-Σεμέδο με βάση τα ρεπορτάζ των τελευταίων ωρών από την Πορτογαλία, υπενθυμίζοντας…

Εξελίξεις στο θέμα της μεταγραφής του Ρούμπεν Σεμέδο στην Μπενφίκα, αν τουλάχιστον πιστέψουμε τα ρεπορτάζ που έρχονται από τη Λισαβόνα τις τελευταίες ώρες!

Το ξεκίνημα έκανε ο πολύ γνωστός τηλεοπτικός σταθμός TVI24, που λίγο πριν τη μία μετά τα μεσάνυχτα μετέδωσε ρεπορτάζ σύμφωνα με το οποίο, «του Ρούμπεν Σεμέδο μπορεί να ναυαγήσει, ο στόπερ μάλλον δεν θα έρθει στην Μπενφίκα».

Η συνέχεια ήρθε από την γνωστή εφημερίδα Record, που είχε βασικό θέμα της σήμερα στο σχετικό δημοσίευμα, «ο Ολυμπιακός περιπλέκει την αναχώρηση του Σεμέδο για την Μπενφίκα», με υπότιτλο, «ο ελληνικός σύλλογος προσπαθεί να ισοφαρίσει την προσφορά της Μπενφίκα για να διασφαλίσει τον κεντρικό του αμυντικό. Οι Λουζιτανοί δεν τα παρατάνε».

Με το ρεπορτάζ να αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι, «ο Ολυμπιακός δυσκολεύει τις διαπραγματεύσεις για τη μεταγραφή του Σεμέδο. όπως μαθαίνουμε, ο πρωταθλητής Ελλάδας κάνει ό,τι μπορεί για να κρατήσει τον 26χρονο στόπερ και του προσφέρει επέκταση του συμβολαίου του, που λήγει σε τρία χρόνια»!

Την ώρα λοιπόν που ο ελληνικός Τύπος στην πλειοψηφία του θεωρεί δεδομένη τη μεταγραφή του Σεμέδο στην Μπενφίκα, από την Πορτογαλία έρχονται ρεπορτάζ σε άλλο μήκος κύματος.

Να υπενθυμίσω ότι ακριβώς πριν μία εβδομάδα, την περασμένη Παρασκευή, είχα γράψει, κόντρα στο ρεύμα, ότι, «Μαρινάκης και Μαρτίνς βάζουν stop στη μεταγραφή του Σεμέδο». Σήμερα έχουμε Πέμπτη κι ο Σεμέδο είναι εδώ, διεκδικώντας την συμμετοχή του στον τελικό του Κυπέλλου…

Θέλετε την άποψη μου; Το σωστό είναι να παρακολουθούμε τις εξελίξεις κι όχι να προτρέχουμε. Σημασία έχει ότι τώρα ο Σεμέδο παραμένει εδώ. Τι θα συμβεί την άλλη εβδομάδα η, στο τέλος του μήνα είναι κάτι που δεν το ξέρουμε.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η Μπενφίκα γουστάρει πολύ τον Σεμέδο, γιατί τον ξέρει ο Ζέζους από την προηγούμενη πολύ καλή συνεργασία τους στην Σπόρτινγκ, αλλά και γιατί η Μπενφικα έχει φτάσει στο όριο των 17 ξένων και επιθυμεί να πάρει περισσότερους Πορτογάλους παίκτες…

Δεν υπάρχει, όμως, και καμία αμφιβολία ότι ο Ολυμπιακός είναι σκληρό καρύδι. Και σε επίπεδο διαπραγμάτευσης, με τον Μαρινάκη να απαιτεί 12.000.000, δηλαδή μία μάλλον απαγορευτική τιμή, και σε επίπεδο θέσης προπονητή, με τον Μαρτίνς να χρειάζεται τον παίκτη και να το λέει ξεκάθαρα. Τι τελικά θα γίνει; Υπομονή.

Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει μία παράμετρος ανησυχητική για το μέλλον της συνεργασίας Ολυμπιακού-Μπενφίκα, η θέληση του παίκτη. Χαρακτηριστικά η χθεσινή Record ανέφερε: «Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, ο παίκτης επιθυμεί τη μεταγραφή του στην Μπενφίκα. Δεδομένου ότι γνωρίζει την προσπάθεια των Λουζιτανών για την απόκτηση του, ομολόγησε στον στενό του κύκλο τον στόχο του. Θεωρεί σημαντικό να γυρίσει στο πορτογαλικό ποδόσφαιρο τόσο για να ξαναδουλέψει με τον Ζέζους, με τον οποίο είχε την καλύτερη σεζόν της καριέρας του το 2016-17».

Με την εφημερίδα, όμως, να καταλήγει ως εξής: «Η Μπενφίκα θέλει να τελειώσει τη μεταγραφή μέσα στην εβδομάδα, αλλά αυτό προς το παρόν δεν μοιάζει εύκολο. Ο Ολυμπιακός παραμένει σταθερός στις αξιώσεις του, 10.000.000 -η Μπενφίκα έχει φτάσει τα 7.000.000- κι ο Πέδρο Μαρτίνς έχει πει ότι ο Σεμέδο πρέπει να μείνει τουλάχιστον έως και τα πλέϊ οφς του Τσάμπιονς Λιγκ στις 23 κι 29 του μήνα».

Ας παρακολουθούμε λοιπόν τα γεγονότα και βλέπουμε!

Άσχετο: το ενδιαφέρον της ΑΕΚ για τον Λέβιο Γκαρσία δεν είναι φιλολογικό. Και η πρόταση που έχει κάνει η ΑΕΚ δεν είναι αυτή που γράφουν στο Ισραήλ (2,7 εκ. Ευρώ), αλλά αξιολογείται σοβαρά από τους Ισραηλινούς.

https://www.instagram.com/p/CEpBwzlnWYf/