Μίλαν – Ουντινέζε 2-1

Gazzetta team
Πρώτη φορά βασικός ο Κροάτης φορ άνοιξε λογαριασμό, οδηγώντας τους Ροσονέρι στο δύσκολο 2-1 επί της Ουντινέζε. Εγραψε ιστορία η Νάπολι με εννέα διαδοχικές νίκες μετά το τρελό 6-0 στην Μπενεβέντο.

Είχε προηγηθεί η πολύ βαριά ήττα στη Λάτσιο, αλλά η Μίλαν επέστρεψε άμεσα στις επιτυχίες. Στο ενδιάμεσο είχε φροντίσει να διαλύσει την Αούστρια στη Βιέννη για τον όμιλο της ΑΕΚ στο Europa League και τώρα έφτασε δύσκολα στο 2-1 επί της Ουντινέζε. Οι Μιλανέζοι πανηγύρισαν το τρίτο τρίποντό τους στη σεζόν χάρη στον Νίκολα Κάλινιτς.

Πρώτο τραπέζι Vista! Με ανανεωμένη πλατφόρμα και νέο mobile site. (21+)!

Ο Κροάτης φορ είχε πάρει κάποια λεπτά συμμετοχής, αλλά βασικός μπήκε πρώτη φορά τώρα και φρόντισε να δικαιολογήσει την απόφαση του Βιντσέντσο Μοντέλα. Ουσιαστικά με δύο προβολές βρήκε δίχτυα (22', 31') και ενώ ενδιάμεσα (28') ο Λαζάνια είχε ισοφαρίσει προσωρινά, έπειτα από λάθος γύρισμα δωράκι του Ρομανιόλι. Ο Μπάγιτς με κεφαλιά (68') απείλησε για το 2-2, με τον Κάλινιτς να βάζει τρίτο και να ακυρώνεται από το VAR σωστά ως οφσάιντ.

Η Μίλαν που δεν εντυπωσίασε στο παιχνίδι της, παρατάχθηκε 3-5-2 και τον Μπίλια μεταξύ αμυντικών και μέσων, ενώ μπροστά ο Σούσο βρέθηκε όχι στα πλάγια, αλλά σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Κάλινιτς.

Μίλαν (Βιτσέντσο Μοντέλα):
Ντοναρούμα, Μπονούτσι, Μουσάκιο, Ρομανιόλι, Μπίλια, Ροδρίγκες, Μποναβεντούρα (69' Τσαλχάνογλου), Κεσί, Καλάμπρια, Σούσο (69' Κουτρόνε), Κάλινιτς (85' Λοκατέλι)

Ουντινέζε (Τζίτζι ντελ Νέρι): Σκουφέτ, Ντανίλο, Νούιτινκ, Λάρσεν, Σαμίρ, Μπεχράμι (57' Φοφανά), Μπαράκ, Γιάνκτο (74' Μάτος), Ντε Πάουλ, Λαζάνια, Μάξι Λόπες (61' Μπάγιτς).

Ιστορική εξάρα από Νάπολι
Τρομερή μπάλα για ακόμα μία αγωνιστική από τη Νάπολι, που δεν λυπήθηκε την πρωτάρα Μπενεβέντο και σταμάτησε στη μισή ντουζίνα (6-0). Μάλιστα στο ημίωρο είχε κλείσει καρέ. Ο Αλαν (3') άνοιξε το σκορ με ριμπάουντ, ο Ινσίνιε έβαλε το πιο όμορφο (15') με τρελή περιστροφή γύρω από το κορμί του, στην πλάτη της άμυνας με προβολή πετάχτηκε ο Μέρτενς (27'), ενώ σε εκείνο του Καγιεχόν (32') κρύφτηκε το τόπι. Μέρτενς (65') και Μάτζο (90') ευστόχησαν σε δύο πέναλτι, για να οδηγήσουν τους Παρτενοπέι στο 4x4 για φέτος και στην κορυφή μαζί με Ιντερ, Γιουβέντους. Ωστόσο, το πιο ιδιαίτερο είναι ότι από πέρσι έφτασαν τις εννέα διαδοχικές επιτυχίες, κάτι που έκαναν για πρώτη φορά στην ιστορία τους.


Μοιρασιά στο Τορίνο - Σαμπ
Η Σαμπντόρια έχει κάνει δυνατό ξεκίνημα στο Campionato έβαλε δύσκολα και στην Τορίνο εκτός και έφυγε από την έδρα της με 2-2 σε ένα ματς που όλα τα γκολ σημειώθηκαν στο πρώτο μέρος. Μόλις στο 25ο δευτερόλεπτο ο Ντούβαν Ζαπάτα έκανε το 0-1 για τους Γενοβέζους, όμως σε διάστημα δύο λεπτών η Granata γύρισε το παιχνίδι. Στο 13' με ρουκέτα εκτός περιοχής ο Μπαζέλι έκανε το 1-1 και στο 15' ο Μπελότι με αριστερό διαγώνιο σουτ το 2-1. Η Σαμπντόρια δεν άφησε έτσι τα πράγματα και στο 35' ισοφάρισε με τον Κουαλιαρέλα, που έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα από κοντά ύστερα από σέντρα από αριστερά.

Εκανε το...2x2 η Κάλιαρι
Υστερα από ένα ξεκίνημα στη φετινή Serie A, το οποίο είχε εκτός έδρας ήττες από Γιουβέντους (3-0) και Μίλαν (2-1) η Κάλιαρι ξεκίνησε να μαζεύει τους βαθμούς που θα της χαρίσουν μια χαλαρή παραμονή. Οι Σάρδοι πέτυχαν τη δεύτερη σερί νίκη τους στο πρωτάθλημα επικρατώντας εκτός έδρας της SPAL (0-2) χάρη σε τέρματα που πέτυχαν οι Μπαρέλα μέσα από την περιοχή (17') και Ζοάο Πέδρο με εκπληκτικό μακρινό σουτ στο παραθυράκι (68').