Ανάκογλου: «Πέρυσι αργήσαμε να καταλάβουμε»

Βασίλης Βλαχόπουλος
Η περσινή χρονιά ήταν περίεργη και κακή για τον Δημήτρη Ανάκογλου. Διότι τραυματίστηκε σοβαρά με συνέπεια να χάσει σημαντικό μέρος της σεζόν και πλέον καταβάλλει προσπάθεια για να επιστρέψει. Ο έμπειρος μέσος αναφέρθηκε στην περσινή σεζόν αλλά και σ’ αυτή που ακολουθεί όπου στάθηκε στον τομέα της νοοτροπίας.

Παίξε νόμιμα στην Sportingbet με επιστροφή στοιχήματος* στο Ατλέτικο Μ. – Νάπολι, αν ο Μίλικ ανοίξει το σκορ(21+). * Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις.

Ο Ανάκογλου συμμετέχει στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας του Άρη στα 3-5 Πηγάδια έχοντας θέσει ως στόχο να επιστρέφει στις αρχές του Σεπτέμβρη. «Ο συγκεκριμένος τραυματισμός απαιτεί ένα διάστημα μεταξύ 5-6 μηνών και εξαρτάται από το πώς θα ανταποκριθεί το γόνατο. Συμμετέχω σε κάποια κομμάτια με την ομάδα κι ελπίζω να μπω στην ομάδα στις αρχές του Σεπτέμβρη. Γενικά πέρασα μια δύσκολη περίοδο και είχα τη βοήθεια των δικών μου ανθρώπων. Πρώτα πρέπει να συνειδητοποιήσεις το μέγεθος της ζημιάς και μετά να κάνεις επανεκκίνηση, να μην τον έχεις στο μυαλό σου», είπε.

Ρωτήθηκε για τα λάθη της περσινής χρονιάς και απάντησε: «Γίνανε πολλά λάθη. Εμείς πήραμε το δικό μας μερίδιο ευθύνης. Δεν χρειάζεται να αναλύσουμε το τι έφταιξε. Αποδείχθηκε ότι πέρα από το ρόστερ σημαντικό ρόλο έχουν κι άλλα πράγματα που εμείς αργήσαμε να τα καταλάβουμε. Η φετινή ομάδα έχει χτιστεί κατάλληλα για την κατηγορία, με τον κ. Μυροφορίδη που γνωρίζει πολύ καλά τα πράγματα και τον κ. Σπανό που κάνει πολύ καλή δουλειά. Ελπίζω τοο περσινό πάθημα, να μας γίνει μάθημα», είπε και συμπλήρωσε:

«Μας βαραίνει ιδιαίτερα το ότι δεν τα καταφέραμε. Υπάρχει μεγάλη πίκρα στον κόσμο και η πίεση θ’ αυξηθεί. Είναι λογικό να συμβεί αυτό. Για τα νέα παιδιά που ήρθαν, είναι μεγάλη ευκαιρία να βοηθήσουν την ομάδα να υλοποιήσει τον στόχο της. Αυτή την στιγμή είμαστε σ’ ένα στάδιο που πρέπει να γίνουμε μια οικογένεια για να πετύχουμε τον στόχο».