Γκαμπάλα vs Ελληνες: Αήττητη!

Gazzetta team
Η ομάδα από το Αζερμπαϊτζάν απέκλεισε το 2015 τους «πράσινους» - Ισορροπημένη παράδοση έχει το «τριφύλλι» με τους Πολωνούς
Ασχημες μνήμες ξυπνάνε για τον Παναθηναϊκό στο άκουσμα της Γκαμπάλα, καθώς τη μία και μοναδική φορά που αντιμετώπισε κάποιον σύλλογο από το Αζερμπαϊρτζάν ήταν τη σεζόν 2015/16, όταν και αποκλείστηκε από την συγκεκριμένη ομάδα με δύο ισοπαλίες (0-0 εκτός, 2-2 εντός).
Μάλιστα η Γκαμπάλα είναι αήττητη κόντρα σε ελληνικές ομάδες, καθώς εκτός των δύο ισοπαλιών με το «τριφύλλι», μετρά ισάριθμες κόντρα στον ΠΑΟΚ την επόμενη χρονιά, όταν και τον αντιμετώπισε στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.
Βέβαια η Γκαμπάλα δεν είναι «σίγουρη» αντίπαλος, καθώς υπάρχει και η Γιαγκελόνια. Το «τριφύλλι» σε 12 αναμετρήσεις του με τους Πολωνούς μετρά 4 νίκες, 2 ισοπαλίες και 6 ήττες, ενώ ποτέ δεν έχει συγκρουστεί με την συγκεκριμένη ομάδα. Η οποία στην ιστορία της αντιμετώπισε τον Αρη τη σεζόν 2010/11 για το Γιουρόπα Λιγκ, όταν και αποκλείστηκε με ήττα 2-1 εντός και ισοπαλία 2-2 στην Θεσσαλονίκη.