Καλός χωρίς Πρίγιοβιτς, νικητής ΜΕ Πρίγιοβιτς!

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου σχολιάζει τη νίκη του ΠΑΟΚ επί του Πανιωνίου και προσπαθεί να αναλύσει τη μετέπειτα πορεία της διοργάνωσης.

Live Streaming στα κορυφαία πρωταθλήματα & Cash out για τον έλεγχο κάθε στοιχήματος (21+)!

Να είμαστε σωστοί και δίκαιοι με τους παίκτες του ΠΑΟΚ… Σε αυτό το ματς με τον Πανιώνιο δούλεψαν σωστά. Δεν ήταν μόνο η ποδοσφαιρική προσπάθειά τους, αλλά και η νοοτροπία που είχαν σε όλο τον αγώνα. Ανταμείφθηκαν με ένα τρίποντο αλλά και ένα σκορ που αδικεί τον ΠΑΟΚ.



Σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο των πλέι οφ, ο ΠΑΟΚ μπήκε καλά, όσο περνούσε η ώρα ανέβαζε απόδοση και παρά τις πολλές απουσίες που είχε (τις περισσότερες από κάθε άλλη φορά) κέρδισε ένα παιχνίδι όπου το 1-0 είναι πολύ μικρό για να δείξει τη διαφορά απόδοσης με τον αντίπαλό του.

Έναν Πανιώνιο που έχοντας συνήθως οκτώ- εννιά παίκτες πίσω από την μπάλα, όταν μπαίνει αποφασισμένος να αμυνθεί, είναι ικανός να κλειδώσει κάθε ομάδα. Με τον ΠΑΟΚ δεν είναι απλά τα πράγματα βέβαια και αν τα δοκάρια σε Νέα Σμύρνη και Τούμπα (τέσσερα συνολικά) έστελναν την μπάλα εντός εστίας και όχι έξω, τότε τα αποτελέσματα και τα σκορ θα ήταν διαφορετικά.

Ο ΠΑΟΚ είχε χθες τεράστια ποσοστά κατοχής, έβγαλε αρκετές φάσεις με κάθε πιθανό τρόπο, ήταν και πάλι άτυχος με τα δύο δοκάρια (κάπου στα 25 λογικά θα φθάσει φέτος στην Ελλάδα) και τελικά μετά την γκολάρα του Πρίγιοβιτς διαχειρίστηκε σωστά το παιχνίδι.

Αυτός ο αγώνας ήταν μία μικρογραφία όλης της χρονιάς για τον Δικέφαλο. Ο ΠΑΟΚ ήταν πολύ καλός δημιουργικά, αλλά και πολύ άστοχος χωρίς τον Πρίγιοβιτς. Μόλις μπήκε ο Σέρβος η επιθετικότητα συνδυάστηκε και με το γκολ-με το αποτέλεσμα. Όπως δηλαδή έγινε και μετά τον Ιανουάριο που αποκτήθηκε αυτός ο ποδοσφαιριστής! Ο καλός ΠΑΟΚ έγινε και πιο αποτελεσματικός.

Όλη η ομάδα δούλευε καλά, αλλά τι να το κάνεις αν δεν μπορείς να βρει δίχτυα; Ειδικά τώρα που όλα κρίνονται στις λεπτομέρειες, ο Σέρβος είναι υπερπολύτιμος. Ένας επιθετικός με 10 γκολ σε 28 τελικές(!) ένας ποδοσφαιριστής που και σαν αλλαγή έχει βάλει πέντε γκολ, ένας σκόρερ που αν το σκεφτούμε καλά δεν έχει ούτε τρεις ολόκληρους μήνες στον ΠΑΟΚ, αφού ήρθε αργά, ενώ έχασε και ένα μήνα λόγω τραυματισμού!

Ο ΠΑΟΚ έφθασε τους πέντε βαθμούς και λογικά από την Τρίτη και μετά θα έχει οκτώ από την εκκρεμότητα της Λεωφόρου, εκεί όπου ο Κομίνης το πάλεψε όσο μπορούσε (ειδικά με όσα έγραψε) αλλά προφανώς δεν θα τα καταφέρει…

Από εκεί και πέρα βέβαια όλα τώρα παίζονται στη Νέα Σμύρνη. Το επόμενο ματς Πανιώνιος-ΠΑΟΚ είναι καθοριστικό!

Για τον Πανιώνιο του μικρού ρόστερ, πρέπει να αναφέρουμε ότι όσο περνάνε τα παιχνίδια τόσο και πιο εξουθενωμένοι θα είναι οι παίκτες του. Δεν μπορούν να αντέξουν και στο επόμενο ματς θα είναι πιο κουρασμένοι, στο πέμπτο ακόμη περισσότερο και στο έκτο… θα ναι πάρα-πάρα πολύ δύσκολα. Γι’ αυτό ο ΠΑΟΚ είναι υποχρεωμένος να κερδίσει την Τετάρτη στη Νέα Σμύρνη, γιατί αυτό λογικά θα κάνει και η ΑΕΚ.

* Ο Βάτσιος αν και σφύριζε από απόσταση, ήταν αρκετά καλός. Έχουμε βέβαια κάτι… άμπαλους και αγράμματους να σχολιάζουν περί εύνοιας του ΠΑΟΚ, αλλά ποιος ασχολείται; Εδώ ακόμη και μετά τα όργια του Κομίνη στο γήπεδο και στα αποδυτήρια κατά του ΠΑΟΚ, αυτοί γράφουν ότι ο ΠΑΟΚ είναι ο νέος χαλίφης…

* Στο Βόλο επιβεβαιώθηκε και το Σάββατο η μεγάλη δυναμική της παράταξης Γραμμένου. Αυτή τη στιγμή και παρά τις προσπάθειες κόκκινων και πράσινων, ο υποψήφιος από την ΕΠΣ Μακεδονίας υπολογίζει σε 35-36 Ενώσεις. Με τις εκλογές να καθορίζονται, όπως φαίνεται για τον Ιούλιο, έχουμε άλλους δύο μήνες μέχρι την οριστική και μεγάλη αλλαγή για το Ελληνικό ποδόσφαιρο.