Ο Ντουρουντός η νέα προσθήκη στο team του Λεμονή

Δημήτρης Τομαράς
Ο Γιάννης Ντουρουντός είναι μετά τον Μιχάλη Καβαλιέρη η νέα προσθήκη στο προπονητικό επιτελείο της ομάδας του Ολυμπιακού.
Ο Τάσος Πάντος συνεχίζει στο προπονητικό επιτελείο αλλά όχι ο Αριέλ Ιμπαγάσα, που θα πάει ξανά στις Ακαδημίες ως βοηθός του Βούζα στην Κ-20. Γυμναστής παραμένει ο Χρήστος Μουρίκης, προπονητής τερματοφυλάκων ο Αλέκος Ράντος και εργοφυσιολόγος η Μαρία Λυκομήτρου. Η έτερη ενίσχυση στο τιμ του Τάκη Λεμονή θα είναι με τον γυμναστή - εργοφυσιολόγο, Γιάννη Ντουρουντό.
ΤΟ WHO IS WHO ΤΟΥ ΝΤΟΥΡΟΥΝΤΟΥ
Ο Γιάννης Ντουρουντός είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώµατος στη Φυσιολογία και Βιοχηµεία της Άσκησης (Τ.Ε.Φ.Α.Α. του Δ.Π.Θ). Εργάζεται ως Προπονητής Φυσικής Κατάστασης στο Ποδόσφαιρο (U.E.F.A. A Certification) & Εργοφυσιολόγος.
Συνεργάστηκε µε ποδοσφαιρικές οµάδες επαγγελµατικής κατηγορίας (Απόλλων Λεµεσού, Λεβαδειακός, Πανιώνιος, Παναιτωλικός, Πανθρακικός, Skoda Ξάνθη, Al – Raed K.S.A FC). Το 2004 απέκτησε µεταπτυχιακό δίπλωµα Προπονητικής µε ερευνητικό έργο στα Διατροφικά Συµπληρώµατα και Μεγιστοποίηση της Απόδοσης. Αποτέλεσε ενεργό µέλος του Εργαστηρίου Προπονητικής και Φυσικής Απόδοσης του Τ.Ε.Φ.Α.Α. – Δ.Π.Θ. κατά τη χρονική περίοδο 2002 -2010. Το 2010 δίδαξε στο Τ.Ε.Φ.Α.Α. του Δ.Π.Θ (Π.Δ. 407/80) τα έξης µαθήµατα: Άσκηση µε Αντιστάσεις & Εργαστήριο Αξιολόγησης Αθλητικής Απόδοσης. Το 2012 εντάσσεται στην επιστηµονικη επιτροπή της Scienceweb.gr ως µέλος.
Ιδρυτικό µέλος της Ελληνικής Εταιρείας Βιοχηµείας & Φυσιολογίας της Άσκησης. Έχει 30 δηµοσιεύσεις σε επιστηµονικά περιοδικά (24 δηµοσιευµένα άρθρα σε περιοδικά της αλλοδαπής και 6 άρθρα σε περιοδικά της ηµεδαπής µε σύστηµα κριτών) και ενώ έχει συµµετάσχει στην µετάφραση κεφαλαίων σε βιβλία της Αµερικάνικης Αθλητιατρικής Εταιρείας. Είναι κάτοχος διπλώματος UEFA A και έχει συνεργαστεί στο παρελθόν με τον Τάκη Λεμονή.