Λέστερ – Σεβίλλη 2-0

Γιώργος Καραμάνος
Ο Δανός πορτιέρο που έπιασε πέναλτι και στα δύο ματς και ο νέος κόουτς, Κρεγκ Σέξπιρ, οδήγησαν τις Αλεπούδες στην ανατροπή (2-0) επί της Σεβίλλης, γράφοντας ακόμα ένα υπέροχο ποδοσφαιρικό έργο.

Ουίλιαμ ή Κρεγκ Σέξπιρ; Εάν από το βράδυ της Τρίτης ρωτήσεις τους οπαδούς της Λέστερ ποιος είναι μεγαλύτερος παραμυθάς, δεν θα έχουν κανέναν ενδοιασμό να παραστρατήσουν και να πουν με σιγουριά τον δεύτερο. Ούτε ο ίδιος ο παντελώς άγνωστος κόουτς που βρέθηκε από το πουθενά δύο βδομάδες νωρίτερα να πρέπει να αντικαταστήσει προσωρινά τον Κλαούντιο Ρανιέρι, δεν θα μπορούσε να ονειρευτεί το ιστορικό… θεατρικό που σκάρωσε. Υπό την καθοδήγησή του οι Αλεπούδες έκαναν την έκπληξη και απέκλεισαν την Σεβίλλη χάρη στο 2-0 της ρεβάνς, έχοντας και το γκολ από το πρώτο ματς (2-1 ήττα στην Ισπανία).

Φυσικά τίποτα απ’ όλα αυτά δεν θα είχε συμβεί, εάν ο Κάσπερ Σμάιχελ δεν είχε γίνει ο πρώτος τερματοφύλακας που πιάνει πέναλτι και στα δύο ματς ενός νοκ άουτ γύρου στην ιστορία του Champions League. Γενικότερα εκείνος ήταν που με τις επεμβάσεις του κράτησε την ομάδα εντός στόχου στην πρώτη αναμέτρηση και τώρα έκανε το ίδιο λίγο πριν το φινάλε, νικώντας ξανά τον αντίπαλό του από τα 11 βήματα.

Ο Δανός πορτιέρο ήταν ανίκητος και ξεκίνησε με δύσκολη επέμβαση στο σουτ του Νασρί (4’). Στο 27’ από φάουλ του Μαχρέζ, ο Μόργκαν σκόραρε με το γόνατο και έγινε ο πρώτος Τζαμαϊκανός που βρίσκει δίχτυα στο θεσμό. Η Σεβίλλη πήρε τα ηνία, αλλά δεν μπορούσε να απειλήσει, με τους γηπεδούχους να έχουν αλλάξει ψυχολογία μαζί με τον προπονητή, να έχουν αυτοπεποίθηση και να παίζουν τέλεια άμυνα, θυμίζοντας την ομάδα που πήρε το πρωτάθλημα Αγγλίας.

Στο 53’ η Λέστερ στάθηκε τυχερή, καθώς η βολίδα του Εσκουδέρο τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι. Και σα να μην έφτανε αυτό, στην εξέλιξη της φάσης βρήκε και το 2-0. Από λάθος διωξίματα της άμυνας, η μπάλα στώθηκε στον Ολμπράιτον που σημάδεψε στην αριστερή γωνία χαμηλά, για το πρώτο του ever στο σεντόνι. 20 λεπτά αργότερα αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη για αψιμαχία με τον Βάρντι ο Νασρί και η κατάσταση ζόρισε τρομερά για τους Αναδαλουσιανούς.

Ακόμα και έτσι όμως θα είχαν την ευκαιρία τους να πάνε παράταση. Τέσσερα λεπτά αργότερα καταλογίστηκε πέναλτι σε ανατροπή του Βιτόλο από τον Σμάιχελ ή τον Φουχς (σ.σ.: κανείς δεν κατάλαβε τι σφύριξε ο διαιτητής σε μία τραβηγμένη απόφαση), αλλά ο πρώτος νίκησε από τα 11 βήματα τον Ν’Ζονζί, με την Σεβιλλη να αστοχεί σε τέταρτη διαδοχική εκτέλεση με ισάριθμους παίκτες.

Κάπως έτσι οι Σεβιγιάνοι αποκλείστηκαν σε φάση νοκ άουτ για πρώτη φορά από τη σεζόν 2012-’13 (μέτρησαν τρεις διαδοχικές κατακτήσεις Europa League) και η Λέστερ μπορεί να καμαρώνει που θα βρεθεί για πρώτη φορά στην ιστορία της σε ευρωπαϊκή κληρωτίδα που θα περιλαμβάνει μόνο οκτώ ομάδες. Και το παραμύθι συνεχίζεται…

Λέστερ (Κρεγκ Σέξπιρ): Σμάιχελ, Μόργκαν, Χουτ, Σίμπσον, Φουχς, Ν'Ντιντί, Ντρίνκγουοτερ, Ολμπράιτον, Μαχρέζ, Οκαζάκι (64' Σλιμανί), Βάρντι

Σεβίλλη (Χόρχε Σαμπάολι): Σέρχιο Ρίκο, Ραμί, Μερκάδο (46’ Μαριάνο), Παρέχα, Εσκουδέρο, Ν'Ζονζί, Ιμπόρα, Σαράμπια (46’ Γιόβετιτς), Νασρί, Βιτόλο, Μπεν Γιεντέρ (68' Κορέα).