Ολα ανοιχτά από Χιμένεθ

Παναγιώτης Παλλαντζάς
Ο Ισπανός τεχνικός δεν φανέρωσε τις προθέσεις του, στην τελευταία προπόνηση πριν το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, αναφορικά με το σύστημα και την 11άδα.

Η ΑΕΚ ολοκλήρωσε την προετοιμασία της για την αναμέτρηση με τους Πειραιώτες, όπου η νίκη αποτελεί μονόδρομο. Το πώς θα προσπαθήσει να την πάρει αυτή τη νίκη, όμως, δεν μπορεί να το πει κανείς με σιγουριά αφού στην προπόνηση του Σαββάτου ο Χιμένεθ δεν άνοιξε τα χαρτιά του.

Συγκεκριμένα, ο Ισπανός τεχνικός δούλεψε τις προηγούμενες μέρες σε ασκήσεις τακτικής που έδειχναν 4-2-3-1 αλλά το Σάββατο δούλεψε και στο 3-5-2. Ο Χιμένεθ είχε στην άμυνα τους Βράνιες-Λαμπρόπουλο-Κολοβέτσιο και αν επιλέξει αυτό το σχήμα, τότε τις δύο πλευρές θα πάρουν οι Χριστοδουλόπουλος και Ντίντακ, με τους Σιμόες-Γιόχανσον-Αϊντάρεβιτς τριάδα στο κέντρο και τους Μάνταλο-Αραούχο μπροστά.

Σε ενδεχόμενο 4-2-3-1, στην άμυνα θα είναι οι Βράνιες, Κολοβέτσιος, Λαμπρόπουλος, Ντίντακ, χαφ οι Σιμόες-Γιόχανσον και τριάδα μπροστά τους -και πίσω από τον Αραούχο- οι Χριστοδουλόπουλος, Μάνταλος και Βάργκας.