Τιμωρία ανάλογα με την ουσία

Gazzetta team
Στον παίκτη του οποίου το πρώτο δείγμα βρέθηκε θετικό ενδέχεται να επιβληθεί από επίπληξη εώς και πολυετής αποκλεισμός, εάν δεν αλλάξει κάτι στο δεύτερο δείγμα.
Εν αναμονή του δεύτερου δείγματος του ποδοσφαιριστή της Σούπερ Λιγκ που βρέθηκε θετικός στον πρώτο έλεγχο, βρίσκονται όλοι στην κατηγορία. Στο παρελθόν υπάρχουν ανάλογες περιπτώσεις όπου παίκτες έχουν αθωωθεί ή τιμωρηθεί με ποινή ανασταλτικού χαρακτήρα, αλλά και περιπτώσεις αθλητών της κατηγορίας στους οποίους επιβλήθηκε διετής αλλά και μονοετής αποκλεισμός από κάθε αγωνιστική δραστηριότητα. Το ύψος της ποινής (σ.σ. 1,2 ή και 4 έτη, ο ισόβιος αποκλεισμός αφορά ακραίες περιπτώσεις και υπότροπους) εξαρτάται από τον τύπο της ουσίας που χρησιμοποιήθηκε, άρα μέχρι να γίνει γνωστός κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τόσο το εάν, όσο και για πόσο διάστημα θα απουσιάσει από τα γήπεδα.
Οι σχετικές πληροφορίες αναφέρουν πως ο παίκτης βρέθηκε θετικός στο πρώτο δείγμα μετά από έλεγχο ντόπινγκ που διενεργήθηκε πρόσφατα, ότι αφορά αθλητή «μικρομεσαίας» ομάδας, έμπειρο με μακρά θητεία στα γήπεδα, ενώ η ομάδα του δεν κινδυνεύει με κυρώσεις, εάν βέβαια αποδειχθεί πως έχει κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών. Τέτοιες θα υπάρξουν μόνο σε περίπτωση που μετά από «στοχευμένους» ελέγχους βρεθούν θετικοί σε χρήση αναβολικών ουσιών, πάνω από δύο παίκτες της.