Πεσκάρα - Λάτσιο 2-6

Gazzetta team
Με τον Μάρκο παρόλο να πετυχαίνει καρέ γκολ, η Λάτσιο πέρασε εμφατικά από την έδρα της Πεσκάρα (2-6) και 4η στην Serie A. Μαζί της η Αταλάντα που λύγισε 2-0 την Κάλιαρι.

Η Λάτσιο έπαιξε με τη φωτιά, αλλά για καλή της τύχη δεν κάηκε. Οι λατσιάλι είχαν σε μεγάλη μέρα τον Παρόλο, που πέτυχε 4 γκολ (!), και παρότι είδαν την Πεσκάρα να ισοφαρίζει σε 2-2 στο τέλος του πρώτου μέρους, έφτασαν σε εμφατική νίκη με 6-2, για να διατηρήσουν ζωντανές τις ελπίδες για ευρωπαϊκή έξοδο.

Το ματς ξεκίνησε ιδανικά για τους φιλοξενούμενους, καθώς μόλις στο 14’ το σκορ ήταν ήδη 0-2 με δύο γκολ του Παρόλο. Οι παίκτες του Ιντσάγκι, όμως, υποτίμησαν τους αντιπάλους τους στη συνέχεια και το πλήρωσαν. Στο 29’ ο Μπενάλι εκμεταλλεύτηκε την ασταθή απόκρουση του Μαρκέτι για το 1-2, ενώ στο 37’ η Πεσκάρα κέρδισε πέναλτι, όμως ο γκολκίπερ της Λάτσιο κράτησε το προβάδισμα για την ομάδα του, αποκρούοντας την εκτέλεση του Καπράρι! Οι λατσιάλι, όμως, δεν τη γλίτωσαν, με τον Μπρούγκμαν να κάνει το 2-2 στο 41’ με ωραίο τελείωμα στην κίνηση. Το ματς ήταν ανοιχτό μέχρι το τελευταίο λεπτό, όμως με το ξεκίνημα της επανάληψης οι φιλοξενούμενοι σοβαρεύτηκαν και ο Παρόλο έκανε το 2-3 από κοντά στο 49’. Ο Μαρκέτι ήταν σταθερός στην εστία και τα πάντα τελείωσαν στο 57’, όταν Κεϊτά πήρε ασίστ-μισό γκολ από τον Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς για το 2-4. Η άμυνα της Πεσκάρα... εξαφανίστηκε στη συνέχεια, με τον Ιμόμπιλε να κάνει το 2-5 στο 69’ και να μην το πανηγυρίζει απέναντι στην πρώτη ομάδα του και τον Παρόλο το τελικό 2-6 στο 77’, ολοκληρώνοντας το «πόκερ»!

Το βιολί της με Παπού η Αταλάντα
Συνέχεια στις εξαιρετικές εμφανίσεις έδωσε η Αταλάντα η οποία επιβλήθηκε εντός έδρας και της Κάλιαρι με 2-0 χάρη σε δύο γκολ του Παπού Γκόμες και παρέμεινε μόλις έναν βαθμό πίσω από την 4η Λάτσιο. Στο 4' ο Αργεντινός εκμεταλλεύτηκε τη σέντρα του Κόντι από δεξιά και έκανε το 1-0, για να 'χτυπήσει' ξανά στο 16' όταν με καταπληκτικό φαλτσαριστό σουτ νίκησε τον Ράφαελ για να γράψει το τελικό 2-0 φτάνοντας τα 8 γκολ στην Serie A.

Ούτε τώρα η Τορίνο
Η Τορίνο δεν κατάφερε να πάρει την πρώτη της νίκη στην Serie A σε βάρος της Εμπολι, αφού παρότι προηγήθηκε έφυγε από το Carlo Castellani με έναν βαθμό (1-1). Η ομάδα του Σίνισα Μιχαΐλοβιτς πήρε το προβάδισμα μόλις στο 10' όταν μετά το φάουλ του Λιάγιτς ο Μπελότι σκόραρε με βολέ αλλά η Εμπολι ισοφάρισε στις καθηστερήσεις του πρώτου μέρους με ένα γκολ που σπάνια συναντάμε. Ο Αγιέτι έκανε πάσα προς τα πίσω, η μπάλα κόλλησε στον τραγικό αγωνιστικό χώρο και ο Πουτσιαρέλι αντέδρασε πιο γρήγορα από τον Χαρτ για να γράψει το 1-1 που έμεινε μέχρι το φινάλε.

Η Κιέβο πήρε τον βαθμό
Σε ένα ματς στο οποίο έμεινε με δέκα παίκτες και σώθηκε στο τέλος, η Κιέβο χάρηκε περισσότερο για το 0-0 με την Ουντινέζε, η οποία είχε περισσότερες ευκαιρίες. Οι Βερονέζοι είχαν μόλις μία νίκη στα τελευταία 8 ματς με τους Zebrette και το αρνητικό σερί συνεχίστηκε. Στο 82' ο Σέζαρ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη για μαρκάρισμα στον Ρίντερ Μάτος και στο 83' ο Στέφανο Σορεντίνο έκανε τρομερή επέμβαση κρατώντας το 0-0 στην κεφαλιά του Αλί Αντνάν μετά το κόρνερ του Σαμίρ.

Ξυπνάει η Σασουόλο
Η Σασουόλο πήρε την πρώτη νίκη της ιστορίας της στην έδρα της Τζένοα (0-1) την οποία υποχρέωσε σε πτώση στον πίνακα της Serie A. Ο Μπεράρντι ζήτησε στην αρχή του ματς κόκκινη και πέναλτι αλλά στο 26' ο Λορέντζο Πελεγκρίνι με βολέ από δύσκολη γωνία έγραψε το 0-1 που δεν άλλαξε καθώς ο Αλεσάντρο Μάτρι στη συνέχεια δεν κατάφερε να σκοράρει με κεφαλιά όντας αμαρκάριστος. Στο δεύτερο μέρος ο Χεντιλέτι είχε δοκάρι και ο Χίλεμαρκ ευκαιρία αλλά ο Κονσίλι σταμάτησε τον Μάτρι.