Η καλύτερη μεταγραφή στον κόσμο!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου μπαίνει σε μεταγραφικό... πνεύμα και τονίζει ότι ο Αντελίνο Βιεϊρίνια θα ήταν ο εκλεκτός του για την ενίσχυση του ΠΑΟΚ.

Διανύουμε μεταγραφική περίοδο και έτσι όλοι φτιάχνουν στο μυαλό τους σενάρια για το πώς κάθε ομάδα μπορεί να βελτιωθεί. Άλλα σενάρια μένουν… στη φαντασία και άλλα… υπάρχει μία περίπτωση να πραγματοποιηθούν.

Για τον ΠΑΟΚ αυτό το διάστημα, αλλά και το ερχόμενο καλοκαίρι όπου πρέπει απλά να γίνουν λίγες αλλά σημαντικές διορθωτικές κινήσεις (αν τυχόν αλλάξουν και πάλι 7-8-9 παίκτες τότε θα χαθεί κάθε είδους σοβαρότητα και θα μιλάμε για άλλες περίεργες καταστάσεις) ένα όνομα κυριαρχεί.

Στο δικό μου μυαλό βέβαια…

Αν μπορούσε να τεθεί το ερώτημα… «ποιον παίκτη θα διάλεγες από όλο τον κόσμο –και φυσικά από τις θεωρητικά εφικτές περιπτώσεις- για να έρθει και να παίξει στον ΠΑΟΚ» πριν ολοκληρωθεί η διατύπωση της ερώτησης, η απάντηση θα ήταν… «ΦΥΣΙΚΑ τον Βιεϊρίνια».

Τι χρειάζεται ο ΠΑΟΚ; Ποιος παίκτης θα απογειώσει από μόνος του την ομάδα; Με ποιον θα γίνει χαμός εντός και εκτός ομάδας; Ποιος θα κάνει 100% τη διαφορά από την μία μέρα στην άλλη, χωρίς κανένα θέμα ρίσκου ή προσαρμογής;»

Όποια ερώτηση και αν θέσεις, η απάντηση είναι η ίδια… «ΦΥΣΙΚΑ ο Βιεϊρίνια».

«Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται επιθετικό να είναι ουσιαστικός και να κάνει τη διαφορά;»

Κάποτε πριν εφτά χρόνια όλος ο ΠΑΟΚ (των Γκαρσία, Κοντρέρας, Ίβιτς κτλ) έπαιζε για τον Βιεϊρίνια. Έπαιζε όλη η ομάδα για να απομονωθεί στο ένας με έναν ο Πορτογάλος. Που φυσικά έπαιρνε παιχνίδια μόνος του.

Δεν μπορεί να γίνει αυτό τώρα, μετά από τόσα χρόνια προϋπηρεσίας στη Μπουντεσλίγκα; (Όχι να παίζει όλη η ομάδα γι’ αυτόν, αλλά αυτός να κρίνει ματς και να παίρνει βαθμούς από μόνος του…).

Και μη γράψει κανείς ότι εκεί τον καθιέρωσαν ως δεξί μπακ, άρα τώρα θα δυσκολευτεί… Ο winger Βιεϊρίνια του 2010 ήταν στην Ελλάδα, ένας καλούτσικος αθλητής, ο οποίος όμως είχε εκπληκτική τεχνική και σουτ. Τώρα που έχει γυμνασθεί σε αυτό το κορυφαίο επίπεδο, ο winger Βιεϊρίνια στην Ελλάδα θα μαγεύει… Οι αντίπαλοι θα βλέπουν μόνο τι νούμερο υπάρχει από πίσω στη φανέλα του…

Ο Πορτογάλος θα ήταν για τον ΠΑΟΚ αυτή τη στιγμή, ο MVP, ο αρχηγός, ο πιο ουσιαστικός παίκτης, αυτός που… θα υπέγραφε Δευτέρα και από την ερχόμενη κιόλας Κυριακή θα ανέβαζε την ομάδα ένα επίπεδο. (Αυτό -για να φανταστείτε- θα μπορούσε να γίνει ακόμη και αν έρχονταν Τρίτη βράδυ και ο ΠΑΟΚ έπαιζε εξ’ αναβολής ματς το μεσημέρι της Τετάρτης…).

Αυτός θα ξεσήκωνε τον κόσμο. Θα είχαμε υποδοχή αεροδρομίου μετά από πολλά-πολλά χρόνια, με ότι αυτό σήμαινε για την ψυχολογία του κόσμου και όχι για τις φωτογραφίες… Είναι τόσο αγαπητός στον κόσμο (και το αξίζει ως χαρακτήρας και ως ποδοσφαιριστής) που αυτό το οποίο θα συνέβαινε δεν θα είχε προηγούμενο… Ακόμη και στα εισιτήρια της κάθε αναμέτρησης.

Αυτός ο ποδοσφαιριστής (ξένος που έγινε Έλληνας από κάθε πλευρά) θα έβαζε και λίγο παραπάνω… ΠΑΟΚ στον σημερινό ΠΑΟΚ, που για κάποιους λόγους δείχνει να επιδιώκει τον ανθελληνισμό…

Συμφωνώ ότι το πιο μεγάλο ποδοσφαιρικό θέμα του ΠΑΟΚ αυτής της περιόδου, βρίσκεται στον άξονα (κέντρο και επίθεση) παρολ’ αυτά είναι τόσο πολλά τα οφέλη μίας πιθανής απόκτησης του Πορτογάλου πρωταθλητή Ευρώπης, που όλα τα άλλα πάνε στην άκρη…

Θέλω να πω ότι αν αυτή τη στιγμή ένας παίκτης παγκοσμίως μπορούσε 100% να ανεβάσει την ΠΑΟΚ από τη μία μέρα στην άλλη, αυτός θα ήταν ο ακραίος Βιεϊρίνια, γιατί για όλους τους άλλους επιθετικούς (δεκάρια ή φορ) θα υπήρχε αναμονή και ρίσκο…

Γίνεται όμως να έρθει τώρα στον ΠΑΟΚ ο Βιεϊρίνια, όπως από χθες γράφουν και οι Γερμανοί της Bild;

Τίποτα δεν είναι εύκολο… Ο Πορτογάλος άσος δοκιμάζεται αυτή τη στιγμή στο Βόλφσμπουργκ, σε μία ομάδα που ψάχνει τι της φταίει και παραπαίει… Ο Βιεϊρίνια επέστρεψε από τραυματισμό και δεν έχει θέση στην ομάδα, ενώ μετά από πολλές αλλαγές που έγιναν εκεί σε προπονητές και τεχνικούς διευθυντές, όλα δείχνουν ότι αρχίζει ξεκαθάρισμα.

Αν η όποια τωρινή κρούση δεν γίνεται να φέρει αποτέλεσμα, τα ίδια ΑΚΡΙΒΩΣ που γράφω τώρα για την τεράστια σημασία αυτής της μεταγραφής, τα ίδια ΦΥΣΙΚΑ θα πιστεύω και το καλοκαίρι. (Ίσως τα ίδια να πιστεύω ακόμη και το καλοκαίρι του 2018 τότε που τελειώνει το συμβόλαιό του με τους Γερμανούς. Δεν πιστεύω βέβαια ότι θα φθάσουμε μέχρι εκεί έτσι ώστε ο Ποροτογάλος να επιστρέψει στον ΠΑΟΚ).

Καλά τα γράφουμε εμείς, αλλά ο 31χρονος Βιεϊρίνια (έχει γενέθλια σε λίγες μέρες) θέλει να παίξει στον ΠΑΟΚ; Ξέρετε ένας από τους τρόπους που έχουμε για να το μάθουμε είναι… να πάει τώρα ή το καλοκαίρι κάποια άλλη μεγάλη Ελληνική ομάδα και να τον ζητήσει… Αυτή που ξαναπήγε κάποτε ή κάποια άλλη... Τι άραγε θα έκανε ο Πορτογάλος σε αυτό το ενδεχόμενο; Θα ήταν και αυτός ένας τρόπος να αποδειχθούν οι διαθέσεις του. Ας πάει κάποιος λοιπόν…

Για να μην μπερδευόμαστε… Τώρα που μιλάμε ίσως και να θέλει να παίξει λίγο ακόμη στο πιο υψηλό Ευρωπαϊκό επίπεδο… Επειδή όμως στη ζωή δεν έρχονται και όλα όπως ακριβώς τα σχεδιάζουμε (εκείνος πράγματι προγραμμάτιζε να γυρίσει λίγο πιο μετά) κανείς δεν έχει να χάσει τίποτα, δοκιμάζοντας για την πιο μεγάλη μεταγραφή. Τώρα ή το καλοκαίρι…

Το αποτέλεσμα, η αγωνιστική άνοδος του ΠΑΟΚ, ο ξεσηκωμός και ο ενθουσιασμός που θα προκαλούνταν, ο ίδιος θα ήταν…