Κι όμως, κάτι αλλάζει...

Δήμος Μπουλούκος
Ο Δήμος Μπουλούκος αηδιασμένος με τη διαιτησία της Super League, ψάχνει να βρει κάτι αισιόδοξο για να πιαστεί...

Για μία ακόμα αγωνιστική η Super League έδειξε το σκοτεινό της πρόσωπο με αρνητικούς πρωταγωνιστές τους διαιτητές. Λάθη επί λαθών και όχι μόνο σε ένα γήπεδο αλλά σχεδόν σε όλα, σφράγισαν την 9η αγωνιστική αναγκάζοντας τους φιλάθλους να συνεχίζουν να στρέφουν την πλάτη τους στο ποδοσφαιρικό μας πρωτάθλημα. Είτε είναι ανθρώπινα λάθη, είτε είναι σφυρίγματα με δόλο, έχουν προκαλέσει τεράστια ζημιά στο ελληνικό ποδόσφαιρο και η νέα διοικούσα επιτροπή της ΕΠΟ έχει έναν Γολγοθά να ανέβει, επιχειρώντας να βελτιώσει την κατάσταση.

Μέσα σε αυτό το κλίμα και την απογοητευτική αγωνιστική, που ούτε μπάλα της προκοπής δεν περιείχε, προέκυψε κάτι θετικό που ίσως να σηματοδοτεί αλλαγή νοοτροπίας και συμπεριφορών στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Η αντιμετώπιση που έτυχε από τον ΠΑΟΚ και τον κόσμο το απαράδεκτο περιστατικό με τη ρίψη της κροτίδας, ήταν ό,τι καλύτερο είδαμε και ζήσαμε το Σαββατοκύριακο και τουλάχιστον στο θέμα της βίας, μπορεί να μας κάνει να ελπίζουμε σε καλύτερες ημέρες.

Η στάση του Ιβάν Σαββίδη που σταμάτησε να παρακολουθεί το ντέρμπι μετά τη φωτοβολίδα συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη και έδωσε εντολή του να βρεθεί αμέσως ο υπαίτιος και να τιμωρηθεί, αποδεικνύουν ότι η διοίκηση του ΠΑΟΚ είναι πλέον ανυποχώρητη στο θέμα της καταπολέμησης της βίας και σε γεγονότα που μόνο ζημιά προκαλούν στην ομάδα. Αν οι διοικήσεις των ομάδων αναλάβουν πρωτοβουλία για να μπει τέλος στις συγκεκριμένες κατακριτέες ενέργειες, τότε κάτι μπορεί να αλλάξει. Αξια αναφοράς, όμως, είναι και η συνολική κατακραυγή του ανεγκέφαλου οπαδού του Δικεφάλου, από τη συντριπτική πλειοψηφία όσων βρέθηκαν στην Τούμπα το απόγευμα της Κυριακής, οι οποίοι με συνθήματα και με άλλους τρόπους, αποδοκίμασαν το δράστη.

Δεν χρειάζεται να γυρίσουμε πολύ πίσω, για να βρούμε παραδείγματα στα οποία η ρίψη φωτοβολίδων ήταν μαγκιά για τον οπαδικό κόσμο της Ελλάδας και δε νοείτο στήριξη στην ομάδα χωρίς βεγγαλικά και κροτίδες. Αλλά η εν γένει στάση του ΠΑΟΚ, όσο και του Πανιωνίου πριν από λίγες ημέρες, είναι φανερό ότι σηματοδοτούν μία σημαντική αλλαγή στη γηπεδική πραγματικότητα της χώρας και πρέπει να βρουν μιμητές, στο επίπεδο τουλάχιστον των ομάδων.

Φυσικά και δεν περιμένω ότι ξαφνικά θα εξαφανιστούν οι φωτοβολίες από τα γήπεδα ή θα σταματήσουν τη δράση τους οι κάθε λογής ανεγκέφαλοι που θεωρούν ως «μαγκιά» να μεταφέρουν πυρομαχικά στα γήπεδα και να τα ρίχνουν προς κάθε κατεύθυνση. Ωστόσο η αρχή δείχνει να έχει γίνει και στο χέρι όλων, είναι να τη συνεχίσουν...