UEFA: Αναστολή στο πρωτόκολλο των μέτρων κατά του κορονοϊού

Newsroom
Η UEFA έκανε γνωστό πως τερματίζει την εφαρμογή του πρωτοκόλλου για τα μέτρα κατά του κορονοϊού που ίσχυαν μετά την επανέναρξη των διοργανώσεων.

Τίτλοι τέλους στο πρωτόκολλο μέτρων κατά του κορονοϊού στο ποδόσφαιρο. Η UEFA απέστειλε εγκύκλιο σε όλους τους συλλόγους και τις ομοσπονδίες με την οποία ανακοίνωσε της απόφαση να αναστείλει τα μέτρα, καθώς «είναι η κατάλληλη στιγμή να γίνει αυτό το βήμα δεδομένης της τρέχουσας επιδημιολογικής κατάστασης στη Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένου και του ποσοστού εμβολιασμού, προσέγγιση που συζητήθηκε και αξιολογήθηκε με τη Συμβουλευτική Επιτροπή Πρωτοκόλλου της UEFA».

H UEFA θα ανακοινώσει έναν οδηγό, στον οποίο θα αναφέρονται ορισμένες συστάσεις και μέτρα υγιεινής, όπως για παράδειγμα η τήρηση των αποστάσεων. Θα είναι ευθύνη της γηπεδούχου ομάδας, λαμβάνοντας υπόψη την κατάσταση στη χώρα της, καθώς και τη διαμόρφωση του γηπέδου, να καθορίσει τον τρόπο εφαρμογής αυτών των πρακτικών ή άλλων σχετικών μέτρων, σε συνεργασία με την UEFA

Η Ομοσπονδία θα παρακολουθεί στενά την εξέλιξη της πανδημίας και θα προτείνει νέα μετρά εάν αλλάξουν τα δεδομένα. Το μόνο μέτρο που παραμένει σε ισχύ είναι οι πέντε αλλαγές, οι οποίες έχουν πάρει την έγκριση από τη FIFA και την IFAB.