Ριέκα - Χάιντουκ Σπλιτ 1-3: Κυπελλούχος Κροατίας ο Λιβάγια!

Newsroom
Η Χάιντουκ Σπλιτ του Μάρκο Λιβάγια επικράτησε 3-1 της Ριέκα στον τελικό του κυπέλλου Κροατίας και κατέκτησε το 16ο κύπελλο της ιστορίας της, μετά από αναμονή εννέα χρόνων.

Η Χάιντουκ Σπλιτ του Μάρκο Λιβάγια μπορεί να τερμάτισε στο πρωτάθλημα στη δεύτερη θέση, έχοντας επτά βαθμούς λιγότερους από την πρωταθλήτρια Ντιναμό Ζάγκρεμπ, όμως ολοκλήρωσε τη σεζόν με τίτλο, καθώς επικράτησε με 3-1 της Ριέκα στον τελικό του Κυπέλλου Κροατίας και σήκωσε το 16ο κύπελλο της ιστορίας της, το οποίο είναι το πρώτο της τρόπαιο μετά από εννέα χρόνια

Ο Γιόσιπ Ντρμιτς άνοιξε το σκορ για τη Ριέκα στο 13' όμως η Χαϊντούκ ανέτρεψε την εις βάρος της κατάσταση μέσα στο πρώτο ημίχρονο. Στο 24' ο Φέρο ισοφάρισε και στο 36' ο Μάρκο Λιβάγια κατέβασε τη μπάλα, ρόλαρε εξαιρετικά το σώμα του και «σέρβιρε» το γκολ της ανατροπής στο 36 στον Μέλνγιακ. Οι ισορροπίες του τελικού άλλαξαν στο 41' όταν ο στόπερ της Ριέκα, Σμόλτσιτς αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Ο τελικός ολοκληρώθηκε ουσιαστικά στο 56΄με το δεύτερο προσωπικό γκολ του Μέλνγιακ.

Ο πρώην επιθετικός της ΑΕΚ ολοκλήρωσε τη σεζόν με 40 συμμετοχές, 32 γκολ και οκτώ ασίστ, ενώ το κύπελλο είναι ο δεύτερος τίτλος στην καριέρα του μετά το πρωτάθλημα που κατέκτησε τη σεζόν 2017/18 με τον «Δικέφαλο». Ο Κροάτης επιθετικός στέφθηκε κυπελλούχος στην τέταρτη συμμετοχή του σε τελικό κυπέλλου.