Τουρνουά ποδοσφαίρου στη μνήμη του Άλκη Καμπανού και προς τιμή του Λεβ Γιασίν

Newsroom
Η Σχολή Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών και η Σχολή Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Α.Π.Θ. υπό την αιγίδα της Ύπατης Αρμοστείας διοργανώνει το εν λόγω τουρνουά στις 28 Μαΐου.

Γι' αυτό το λόγο θα γίνει Συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη 26 Μαΐου στις 11:00 π.μ. στο κτίριο της ΝΟ.ΠΕ (στο χώρο του Α.Π.Θ.), στην αίθουσα 319.

Η συνέντευξη Τύπου μεταδίδεται παράλληλα στο σύνδεσμο https://authgr.zoom.us/j/93895066885?wd=RFVqdnBjUzJkWkROS2FZbzd2VTJnZz09 (Meeting ID: 93895066885 Passcode: 501458).

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στη μνήμη του 19χρονού Άλκη Καμπανού και προς τιμήν του Λεβ Γιασίν με τη συμμετοχή ακαδημιών ομάδων της Ε.Π.Σ.Μ., του Άρη, του Ηρακλή, του Ολυμπιακού, του Π.Α.Ο.Κ., του Παναθηναϊκού και παιδιών προσφυγικών δομών.

Οι στόχοι και του 2ου τουρνουά είναι αφενός να σταλεί το μήνυμα ότι το ποδόσφαιρο ενώνει πέρα από σύνορα, κοινωνικές προελεύσεις, αντιθέσεις, οπαδικές προτιμήσεις και αφετέρου μέσα από το παιχνίδι να συμβάλει στις διαδικασίες ένταξης και ειρηνικής συνύπαρξης.

Η λογική της διοργάνωσης συνίσταται στο ότι προσφυγόπουλα και ελληνόπουλα, αγόρια και κορίτσια των κατηγοριών Κ10, Κ12 και Κ14, αγωνίζονται σε κοινές ομάδες ως ένδειξη ευγενούς άμιλλας.

Οι ιθύνοντες φιλοδοξούν το αθλητικό αυτό γεγονός να αποτελέσει το επίκεντρο ευρύτερων συζητήσεων σε θέματα ένταξης και ποδοσφαίρου, με συμμετοχή επαγγελματιών του ποδοσφαίρου, ακαδημαϊκών, γονέων και παιδιών.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.footballunited.gr