Ετό: Έχει 22χρονη κόρη στην Ισπανία που δεν αναγνώρισε ποτέ και θα πληρώνει 1.400 ευρώ μηνιαία διατροφή

Newsroom
Το δικαστήριο της Μαδρίτης ανακοίνωσε επίσημα ότι ο Σαμουέλ Ετό είναι ο πατέρας της 22χρονης, Ερίκα Ντο Ροζάριο Νιέβες και του επέβαλε διατροφή 1.400 ευρώ τον μήνα. Δεύτερο παιδί που δεν αναγνώρισε ο παλαίμαχος Καμερουνέζος.

Την επίσημη αναγνώριση του έκτου παιδιού του Σαμουέλ Ετό επικύρωσε το 83ο δικαστήριο της Μαδρίτης. Ο παλαίμαχος φορ και νυν πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας του Καμερούν αποδείχθηκε πως είναι ο πατέρας της 22χρονης Ισπανίδας Ερίκα Ντο Ροζάριο Νιέβες, μετά τη νομική υπόθεση που άνοιξε εναντίον του το 2018 από τη μητέρα της, Αντιλέουσα.

Ο Ετό συνέλαβε την Ερίκα το 1999, όταν ήταν ακόμα παίκτης της Εσπανιόλ, έχοντας γνωρίσει την Αντιλέουσα δύο χρόνια πριν σε ένα κλαμπ στη Μαδρίτη καθώς τότε αγωνιζόταν στη Λεγανές. Αποτέλεσμα της σχέσης τους ήταν να μείνει έγκυος η γυναίκα τον Φεβρουάριο του 1998, κάτι που αποκάλυψε στον Καμερουνέζο στράικερ, ο οποίος όμως δεν αναγνώρισε ποτέ την κόρη του.

Στη διάρκεια της νομικής διαδικασίας που άνοιξε η Αντιλέουσα το 2018, ο Ετό δεν παρουσιάστηκε ποτέ στο δικαστήριο κι έτσι ο συνήγορος της Ισπανίδας πέτυχε να δικαιώσει την πελάτισσά του, με το δικαστήριο να επιβάλλει στον Ετό υποχρεωτική καταβολή διατροφής ύψους 1.400 ευρώ τον μήνα στην 22χρονη Ερίκα.

Αυτή, μάλιστα, δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ετό δεν αναγνωρίζει παιδί του, καθώς κάτι αντίστοιχο συνέβη και το 2015 όταν η Άννα-Μαρία Μπαράνσα κέρδισε την υπόθεση πατρότητας για την τότε 17χρονη κόρη της, Άνι. Ο άλλοτε στράικερ της Μπαρτσελόνα και της Ίντερ πληρώνει από τότε 10.000 ευρώ τον μήνα στη μητέρα της ως διατροφή.

Ο Ετό έχει τέσσερα παιδιά επισήμως από τον γάμο του με τη σύζυγό του, Ζορζέτ το 2007: τρεις κόρες (Μαέλ, Σιένα και Λιν) και έναν γιο (Ετιέν).