Τα σενάρια της αυλαίας

Φάνης Παναγιώτου
Βρισκόμαστε λίγες ώρες πριν το τζάμπολ της τελευταίας αγωνιστικής του Top 16 της Ευρωλίγκας και το gazzetta.gr σας παρουσιάζει τι θέλει η κάθε ομάδα για να βγει πρώτη ή να προκριθεί στα προημιτελικά.

5ος όμιλος:

ΤΣΣΚΑ Μόσχας 4-1
Γαλατάσαραϊ 3-2
Ολυμπιακός 2-3
Αναντολού Εφές 1-4

Αναντολού Εφές-ΤΣΣΚΑ Μόσχας (1/3, 19:45)
Ολυμπιακός-Γαλατάσαραϊ (1/3, 21:45)

Στην αναμέτρηση της Εφές με την ΤΣΣΚΑ το μοναδικό ενδιαφέρον είναι το ντεμπούτο του Ηλία Ζούρου στον πάγκο της τουρκικής ομάδας, αφού η το παιχνίδι είναι βαθμολογικά αδιάφορο. Σίγουρα πρώτη η ΤΣΣΚΑ (και να ισοβαθμίσει το 4-2 με την Γαλατασαράι την έχει από κάτω στην ισοβαθμία) και η Εφές έχει αποκλειστεί και μαθηματικά.

Στο παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Γαλατασαράι ο Ολυμπιακός θέλει νίκη με 2 πόντους και άνω. Σε περίπτωση που νικήσει με 1 πόντο θα είναι ισόβαθμος με τους Τούρκους, με ίδια διαφορά στα μεταξύ τους (+1 στην Τουρκία, + 1 στο ΣΕΦ) αλλά θα μείνει εκτός η ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς λόγω χειρότερου συνολικού goal average. Με λίγα λόγια ο Ολυμπιακός στην περίπτωση αυτή θα πληρώσει τον «διασυρμό» της προηγούμενης εβδομάδας από την ΤΣΣΚΑ.

6ος όμιλος:

Σιένα 4-1
Μπιλμπάο 3-2
Ρεάλ Μαδρίτης 3-2
Ουνικάχα Μάλαγα 0-5

Ουνικάχα Μάλαγα-Μπιλμπάο (1/3, 21:45)
Σιένα-Ρεάλ Μαδρίτης (1/3, 21:45)

Είναι ο όμιλος με τα περισσότερα σενάρια. Αν νικήσει η Σιένα τη Ρεάλ τότε προκρίνεται σαν πρώτη μαζί με την Μπιλμπάο (οι Βάσκοι έχουν από κάτω στην ισοβαθμία τη Ρεάλ οπότε και να χάσουν από την Μάλαγα προκρίνονται). Αν κερδίσει η Ρεάλ τότε έχουμε τις εξής περιπτώσεις: 1) να χάσει η Μπιλμπάο και να περάσουν μαζί Ρεάλ και Σιένα (η πρωτιά στην περίπτωση αυτή θα κριθεί από την διαφορά της νίκης της Ρεάλ που πρέπει να είναι μεγαλύτερη από +19 του παιχνιδιού της Μαδρίτης) 2) να κερδίσει η Μπιλμπάο. Στην περίπτωση αυτή θα έχουμε τριπλή ισοβαθμία όπου α) η Ρεάλ με νίκη πάνω από 22 πόντους προκρίνεται β) η Ρεάλ με νίκη από 30-37 περνάει σαν πρώτη με την Σιένα δεύτερη γ) η Ρεάλ με νίκη πάνω από 38 πόντους περνάει σαν πρώτη αλλά με την Μπιλμπάο δεύτερη δ) αν η Ρεάλ νικήσει αλλά με κάτω από 22 πόντους μένει έξω και περνάνε Σιένα (πρώτη) και Μπιλμπάο.

7ος όμιλος:

Ούνικς Καζάν 3-2
Παναθηναϊκός 3-2
Φενέρμπαχτσε 2-3
Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο 2-3

Ούνικς Καζάν-Παναθηναϊκός 19:30
Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο-Φενέρμπαχτσε 19:30

Στον όμιλο αυτό το καλό είναι ότι δεν μπλέκουμε με διαφορές. Ο Παναθηναϊκός με απλή νίκη βγαίνει πρώτος. Η Ούνικς με νίκη βγαίνει αυτή πρώτη αλλά άμα χάσει και κερδίσει η Φενέρ στο Μιλάνο τότε μένει έξω. Οι Τούρκοι επομένως θέλουν νίκη δικιά τους και νίκη του Παναθηναϊκού, ενώ οι Ρώσοι αν δεν νικήσουν κρέμονται από τα χέρια των παικτών του Σκαριόλο.

8ος όμιλος:

Μπαρτσελόνα 5-0
Μακάμπι Τελ Αβίβ 3-2
Καντού 2-3
Ζαλγκίρις Κάουνας 0-5

Ζαλγκίρις Κάουνας-Καντού 19:45
Μπαρτσελόνα-Μακάμπι 21:45

Είναι ο μοναδικός όμιλος που είναι αδιάφορος. Πρώτη ό,τι και να γίνει η Μπαρτσελόνα, δεύτερη σε κάθε περίπτωση η Μακάμπι.

Τα σταυρώματα στα προημιτελικά:

Α)ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Μπιλμπάο, Ρεάλ ή Σιένα
Β)Σιένα ή Ρεάλ Μαδρίτης – Ολυμπιακός ή Γαλατάσαραϊ
Γ)Ούνιξ Καζάν ή Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ
Δ)Μπαρτσελόνα – Ούνιξ Καζάν ή Παναθηναϊκός ή Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ.

Τα ζευγαρώματα στο Final 4:

Νικητής Α – Νικητής Γ
Νικητής Β – Νικητής Δ