Vibo Bistrot: Η πρώτη διαδικτυακή γευσιγνωσία cocktails στην Ελλάδα

Gazzetta team
Vibo Bistrot: Η πρώτη διαδικτυακή γευσιγνωσία cocktails στην Ελλάδα
Το στέκι της Γλυφάδας πραγματοποίησε την πρώτη διαδικτυακή γευσιγνωσία cocktails στα χρονικά́ της ελληνικής εστίασης.

Την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου, 13 καταξιωμένοι δημοσιογράφοι παρέλαβαν και δοκιμάσαν για πρώτη φορά τις 4 εποχές μέσα από́ το shaker του Vibo, παρακολουθώντας παράλληλα μέσω zoom meeting τον Bar Manager και συνιδιοκτήτη του Vibo Bistrot Παναγιώτη Φράγκο να παρασκευάζει τις 4 συνταγές των cocktails που συμπεριλαμβάνονται στη νέα λίστα του μαγαζιού.

Νωρίτερα μέσα στην ημέρα και τηρώντας όλα τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας στο πλαίσιο της πανδημίας, οι επίσημοι προσκεκλημένοι του Vibo είχαν παραλάβει ένα πακέτο που περιείχε ένα custom made ποτήρι και 4 cocktails που είχαν εμφιαλωθεί τo ίδιο πρωί ειδικά για τους ίδιους προκειμένου να συμμετέχουν στην πρωτότυπη αυτή διαδραστική εμπειρία. Στις 21:00 μ.μ, συνδέθηκαν στο προγραμματισμένο zoom meeting διάρκειας 35 λεπτών και γεύθηκαν πρώτοι 4 επιλεγμένα cocktails με βάση εκλεκτά ελληνικά προϊόντα που ταιριάζουν με τα αρώματα, τη γεύση και τη διάθεση των τεσσάρων εποχών στη χώρα μας. Συγκεκριμένα, ο Παναγιώτης Φράγκος ετοίμασε για εκείνους τα Vibo Spritz, Gin & Tonic, Negroni και Old Fashioned -την άνοιξη, το καλοκαίρι, το φθινόπωρο και το χειμώνα αντίστοιχα- στο shaker του Vibo. Αμέσως μετά και με το πέρας της σύντομης παρουσίασης, απάντησε επίσης στα εύστοχα ερωτήματα των δημοσιογράφων που εξαρχής έδειξαν ενθουσιασμένοι με την ιδέα ότι ένα νέο wine bar restaurant χωρίς να πτοείται από την πρωτόγνωρη συγκυρία που ζούμε, βρήκε τον τρόπο να φρεσκάρει και να προωθήσει τις γεύσεις του.

Τα 4 cocktails από την ανανεωμένη λίστα του Vibo Bistrot πολύ σύντομα θα διατίθενται προς πώληση στο εμπόριο στην εμφιαλωμένη τους εκδοχή, ακριβώς όπως παρουσιάστηκαν δηλαδή για πρώτη φορά στη διαδικτυακή παρουσίαση, στοχεύοντας να εξυπηρετήσουν τους λάτρεις του ποτού και τους νοσταλγούς των bars που καταφεύγουν στο γρήγορο take away εν μέσω πανδημίας.

Λίγα λόγια για το Vibo Bistrot

Ο έμπειρος εστιάτορας Νίκος Σκρέμπος από την περίφημη Hytra και ο γνωστός bar manager Παναγιώτης Φράγκος (σύμβουλος cocktails και ποτών) συνεργάστηκαν και από κοινού δημιούργησαν ένα ιδιαίτερο bistrot κρασιού με αριστοκρατική διάθεση, το Vibo, που σερβίρει ελληνικό πιάτα στην καρδιά της εμπορικής περιοχής της Γλυφάδας. Το wine bar bistrot, που εξωτερικά μοιάζει με κατάστρωμα ενός πολυτελούς γιοτ, αποτελεί σχεδιαστική ιδέα της αρχιτέκτονος Αμαλίας Ποντίκα και πρωτοσυστήθηκε στο κοινό το Σεπτέμβριο του 2020.

Vibo σημαίνει Vita Bona στα λατινικά ή αλλιώς Καλή Ζωή και η boho-chic παρουσία του στα νότια προάστια στοχεύει σε κάτι πολύ απλό: Να προσφέρει στους επισκέπτες του αυτό ακριβώς που υπόσχεται το όνομά του, ποιότητα ζωής -δηλαδή απόλαυση και νοστιμιά- με ελληνική «σφραγίδα» και να αποτελέσει σήμα αναφοράς στα νότια προάστια.

Vibo Bistrot: Γρηγ. Λαμπράκη 16, Γλυφάδα