Στο Dirty Gourmet θα φας γύρο στα κάρβουνα

Gazzetta team
Στο Dirty Gourmet θα φας γύρο στα κάρβουνα
Επισκεφτήκαμε την καινούργια ψησταριά του Χαλανδρίου και είδαμε το κρέας με άλλο μάτι.

Και του γαστρονομικού σαλονιού και του γαστρονομικού λιμανιού. Αυτή ήταν η πρώτη μου σκέψη μόλις είδα το μενού του Dirty Gourmet, στη Λεωφόρο Πεντέλης 104, στο Χαλάνδρι. Μία ώρα αργότερα και αφού είχαμε δοκιμάσει τουλάχιστον οχτώ πιάτα με την παρέα μου, η πρώτη μου εντύπωση είχε επιβεβαιωθεί.

Το Dirty Gourmet διαθέτει όλα όσα πρέπει να έχει ένα σωστό σουβλατζίδικο: (κάτι παραπάνω από) μερακλίδικο γύρο (θα αναλύσουμε παρακάτω το γιατί), τηγανιτές πατάτες κομμένες στο χέρι και φρέσκα κρέατα στα κάρβουνα. Παράλληλα, το Dirty Gourmet διαθέτει προτάσεις που δεν συναντάς στα υπόλοιπα σουβλατζίδικα: από ξυλόφουρνο στον οποίο φτιάχνει τις δικές τους πίτες και φουρνιστές, μέχρι τζατζίκι με αβοκάντο και σαλάτες με φαγόπυρο και φουντούκι.

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή. Attraction του μαγαζιού (τόσο γευστική όσο και οπτική) είναι σίγουρα ο γύρος. Όχι μόνο γιατί ψήνεται στα κάρβουνα όπως αναφέρει ο τίτλος του κειμένου, αλλά και γιατί όσο σιγοψήνεται βρίσκεται σε οριζόντια και όχι κάθετη στάση.

Στο πιάτο πάντως φτάνει σε κανονική στάση, παρέα με τηγανητές πατάτες, ντομάτα, κρεμμύδι, πίτες και τζατζίκι. Όσον αφορά τα υπόλοιπα κρεατικά, πέρα από τα ζουμερά καλαμάκια και το μοσχαρίσιο μπιφτέκι, για τους πιο απαιτητικούς υπάρχει το κεμπάπ πρόβατο και οι σουβλίτσες (όπως αναφέρονται στο μενού). Σε σουβλίτσες θα βρεις χοιρινό με smoked BBQ rub και κόκκους espresso, μοσχάρι black angus trip tip. Δεν προλάβαμε να δοκιμάσουμε το κεμπάπ πρόβατο, γιατί δύο άνθρωποι ήμασταν πόσα να τρώγαμε; Από τα υπόλοιπα κρεατικά ξεχωρίσαμε το μοσχάρι black angus σε medium ψήσιμο και τον μερακλίδικο γύρο.

Με παρέσυρε ο γύρος και άρχισα την περιγραφή από τα κρέατα, ωστόσο η παραγγελία ξεκίνησε πιο ήπια. Με σαλάτες και πίτες. Το πρώτο πιάτο που έφτασε στο τραπέζι, το οποίο βρισκόταν σε μια δροσερή αυλή στο πίσω μέρος του μαγαζιού, ήταν μια σαλάτα Super Food. Η σαλάτα περιέχει κινόα, φαγόπυρο, φιλέτο κοτόπουλο, αβοκάντο, κόκκινη πιπεριά, κολοκυθόσπορο, dressing εσπεριδοειδών και αποτελεί από μόνη της ένα υπερπλήρες γεύμα. Όσο την έτρωγα σκεφτόμουν πως θα αποτελούσε ιδανική επιλογή για μεσημεριανή παραγγελία στη δουλειά, αφού το Dirty Gourmet εκτός από Χαλάνδρι εξυπηρετεί με delivery και την Αγία Παρασκευή που βρίσκεται το γραφείο μας, αλλά και το Μαρούσι, τα Μελίσσια και τον Γέρακα.

Το δεύτερο πράγμα που σου τραβάει την προσοχή στο μαγαζί μετά τον οριζόντιο γύρο είναι ο ξυλόφουρνος, από τον οποίο βγήκαν οι πίτες με τις οποίες συνοδεύσαμε την σαλάτα. Πίτες λεπτές D(irty)G(ourmet) που μοιάζουν σε κυπριακές και όπως πληροφορηθήκαμε σύντομα θα είναι διαθέσιμες με γύρο και καλαμάκια. Από τον συγκεκριμένο φούρνο βγήκε κι αυτό το αριστούργημα:

Πρόκειται για φουρνιστή με γραβιέρα Κρήτης, σουτζούκι και παστουρμά. Στον κατάλογο είναι διαθέσιμη και φουρνιστή vegan με μανιτάρια, αλλά και πεϊνιρλί και φωλιές με γύρο ή μανιτάρια.

Στα διαλείμματα από όλα τα παραπάνω, δοκιμάζαμε σως για να γλιστράει το κρέας και οι πίτες. Τζατζίκι αβοκάντο, σως Κάρυ μέλι και τυροκαυτερή.

Μετά από περίπου μία ώρα, όπου είχαμε δοκιμάσει όλα τα παραπάνω πιάτα είχε έρθει η ώρα να επιστρέψω στο γραφείο. Σηκώθηκα από το τραπέζι και περνώντας πλάι στην ψησταριά έριξα μια κλεφτή ματιά στον γύρο. Συνέχιζε να στριφογυρίζει πάνω από τα κάρβουνα σε οριζόντια θέση.

Dirty Dourmet, Λεωφόρος Πεντέλης 104, 15234, 210 6890046, Facebook, Instagram