BAFTA: Νέος θρίαμβος για «1917», Μέντες, Φίνιξ και Ζελβέγκερ! (pics & vids)

Gazzetta team
BAFTA: Νέος θρίαμβος για «1917», Μέντες, Φίνιξ και Ζελβέγκερ! (pics & vids)
«Δύο στα δύο» για τον Μέντες και το «1917», αλλά και για τους Χόακιν Φίνιξ και Ρενέ Ζελβέγκερ, καθώς, μετά τις Χρυσές Σφαίρες, σάρωσαν και στα BAFTA -και σειρά έχουν τώρα τα Όσκαρ!

Σαρώνουν τα πάντα στο διάβα τους «1917», Σαμ Μέντες, Χόακιν Φίνιξ και Ρενέ Ζελβέγκερ, καθώς, μετά τις Χρυσές Σφαίρες, θριάμβευσαν και στα βρετανικά BAFTA, λίγες μέρες, θυμίζουμε, πριν τη μεγάλη βραδιά των Όσκαρ (10/2)!

Tο αντιπολεμικό «1917», λοιπόν, ψηφίστηκε από τα μέλη της Βρετανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου και Τηλεόρασης ως η καλύτερη ταινία της χρονιάς, κατά την τελετή απονομής των βραβείων, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής στο Λονδίνο.

Το βραβείο καλύτερης ταινίας διεκδικούσαν επίσης οι ταινίες «Ο Ιρλανδός», «Τζόκερ», «Κάποτε στο... Χόλιγουντ» και «Παράσιτα», που είδαν ξανά την... πλάτη της εξαιρετικής ταινίας του Μέντες.

Ο τελευταίος, δε, πανηγύρισε διπλά, αφού «άρπαξε» (ξανά) το βραβείο σκηνοθεσίας μέσα από τα χέρια των Μάρτιν Σκορσέζε, Τοντ Φίλιπς, Κουέντιν Ταραντίνο και Μπονγκ Τζουν-χο.

Ο Χοακίν Φίνιξ πήρε το βραβείο Α' ανδρικού ρόλου για την ερμηνεία του στην ταινία «Τζόκερ», επικρατώντας των Λεονάρντο ΝτιΚάπριο («Kάποτε στο... Χόλιγουντ»), Ανταμ Ντράιβερ («Ιστορία Γάμου»), Τάρον Εγκερτον («Rocketman») και Τζόναθαν Πράις («Οι δύο Πάπες»). Σειρά τώρα έχει το χρυσό αγαλματίδιο, σε μια εβδομάδα.

Το ίδιο ισχύει και για τη Ρενέ Ζελβέγκερ, η οποία κέρδισε το BAFTA Α' γυναικείου ρόλου υποδυόμενη τη θρυλική ηθοποιό και τραγουδίστρια Τζούντι Γκάρλαντ στη βιογραφική ταινία «Judy». Η Ζελβέγκερ επικράτησε των Τζέσι Μπάκλεϊ («Wild Rose»), Σκάρλετ Τζοχάνσον («Ιστορία Γάμου»), Σίρσα Ρόναν («Μικρές Κυρίες») και Σαρλίζ Θερόν («Bombshell»).

Η Λόρα Ντερν («Ιστορία Γάμου») και ο Μπραντ Πιτ («Κάποτε στο... Χολιγουντ») πήραν τα BAFTA Β' γυναικείου και Β' ανδρικού ρόλου, αντίστοιχα.