«Χειρότερα δεν θα υπάρξουν!»

Θάνος Σαρρής
Ο ακραίος του Παναθηναϊκού, Θανάσης Πρωτοψάλτης, μιλάει στο gazzetta.gr για τον άθλο της παραμονής της ομάδας στην Α1 και τονίζει ότι δεν πρόκειται να υπάρξει χειρότερη χρονιά από τη φετινή για τους «πράσινους» στο μέλλον!

Έχοντας «παναθηναϊκό» παρελθόν, αφού και οι δύο γονείς του έχουν φορέσει τη φανέλα με το τριφύλλι, ο 19χρονος Πρωτοψάλτης βρέθηκε από την Κύπρο να παλεύει με τον Παναθηναϊκό για τη σωτηρία και οι περιστάσεις τα έφεραν έτσι ώστε να επωμιστεί αρκετές ευθύνες στην ομάδα και να παίξει βασικός. Τελικά, η ομάδα έμεινε στην Α1 και στο κρίσιμο τελευταίο ματς με την ΕΑΠ στο Μετς, ήταν από τους κορυφαίους.

Μιλώντας στο gazzetta.gr, ο ταλαντούχος ακραίος αναφέρεται στη χρονιά που φεύγει και τονίζει ότι είναι ντροπή για μια ομάδα σαν τον Παναθηναϊκό να παλεύει για τη σωτηρία, ξεκαθαρίζει ότι θέλει να παραμείνει στους «πράσινους» και υπογραμμίζει την συμβολή του κόσμου στα πλέι άουτ.

Περίμενες ότι θα κληθείτε να παίξετε πλέι άουτ για να σωθείτε;
«Στην αρχή της χρονιάς όχι, δεν το περιμέναμε. Μετά εξελίχθηκαν τα πράγματα διαφορετικά από ότι περιμέναμε».

Ο Δημήτρης Καζάζης έκανε λόγο για άθλο, όσον αφορά την επίτευξη της παραμονής. Συμφωνείς με αυτόν το χαρακτηρισμό;
«Ναι, γιατί ήμασταν ξεγραμμένοι τελείως. Την τελευταία αγωνιστική πήραμε έναν πόντο που δεν περίμενε κανείς. Ήταν μια σημαντική ανάσα, η οποία μας βοήθησε πολύ και στα πλέι άουτ».

Που κρίθηκε η σειρά των πλέι άουτ με την ΕΑΠ;
«Αυτός που κατάφερε να αντέξει την κούραση και την ψυχολογική πίεση, κατάφερε να επικρατήσει. Ο Παναθηναϊκός το ήθελε παραπάνω και το κέρδισε».

Η παρουσία του κόσμου ήταν καταλυτική;
«Σε κάθε ματς είναι ωραίο να έχεις τον κόσμο στο πλευρό σου, σε βοηθάει πολύ. Στα πλέι άουτ ήταν καθοριστικός. Το γήπεδο και η ατμόσφαιρα με τόσους φίλαθλους ήταν καταπληκτικό. Μας βοήθησε πολύ, κυρίως στα κρίσιμα σημεία. Μας έδωσε δύναμη και εκεί που είχαμε μείνει από δυνάμεις, μας στήριξαν».

Από την Κύπρο βρέθηκες να παίζεις βασικός στον Παναθηναϊκό. Ηταν τελικά καλό για σένα που κλήθηκες να κολυμπήσεις στα βαθιά;
«Κάποτε θα γινόταν κι αυτό. Ήρθε νωρίς και ήταν κάτι που μου άρεσε, ήταν μια καλή εμπειρία για μένα».

Οι γονείς σου έχουν φορέσει τη φανέλα του Παναθηναϊκού, οπότε γνώριζες το ειδικό βάρος της ομάδας στην οποία πήγες...
«Ήταν πολύ σημαντική για μένα αυτή η χρονιά. Στην αρχή περίμενα απλά να βοηθάω και ήθελα να το κάνω σε κάθε ευκαιρία που θα μου δινόταν. Με τα διάφορα που έγιναν ωστόσο βρέθηκα βασικός σε ένα κρίσιμο σημείο και είμαι πολύ χαρούμενος που η ομάδα κατάφερε να μείνει και βοήθησα κι εγώ. Είναι όμως σίγουρα ντροπή για ένα σύλλογο σαν τον Παναθηναϊκό να παλεύει για τη σωτηρία».

Η μητέρα σου βρέθηκε στις κερκίδες στο χθεσινό ματς...
«Ναι, είχα καιρό να δω την οικογένειά μου και με βοήθησε πολύ που ήρθε»

Πως βλέπεις το μέλλον της ομάδας; Πιστεύεις ότι θα γίνουν καλύτερα τα πράγματα; Ο κύριος Μακρόπουλος τόνισε ότι θα συνεχίσει την προσπάθεια για το καλό του Παναθηναϊκού.
«Για το αν θα γίνουν καλύτερα τα πράγματα, το θέμα είναι καθαρά της διοίκησης. Εγώ πάντως πιστεύω ότι θα γίνουν. Γενικά, χειρότερη χρονιά από αυτή που περάσαμε δεν πιστεύω ότι θα υπάρξει ξανά για τον Παναθηναϊκό».

Όσον αφορά το δικό σου μέλλον;
«Θέλω να μείνω στον Παναθηναϊκό. Είναι μια ζεστή οικογένεια, οι άνθρωποι εδώ είναι καταπληκτικοί και δεν βλέπω τον εαυτό μου να παίζει σε άλλη ομάδα».