Έλληνες προπονητές της Χίμκι: «O Τάιλερ ήταν easy going»

Σοκαρισμένος ο Γιώργος Μπαρτζώκας και ο Γιώργος Μποζίκας, μίλησαν στο gazzetta.gr για τον Τάιλερ Χάνεϊκατ, την ονειρεμένη χρονιά που πέρασαν μαζί του στην Χιμκι και επιμένουν «ήταν αγαπητός και καθόλου προβληματικός».

Τα δυσάρεστα μαντάτα για τον Τάιλερ Χάνεϊκατ συγκλόνισαν την μπασκετική κοινότητα, φανταστείτε τί σοκ προκάλεσε στην οικογένεια της Χίμκι, στην οποία αγωνίστηκε την σεζόν που τελείωσε και μάλιστα με καθοριστική συμβολή στο ολοκληρώσει την καλύτερη σεζόν της ιστορίας της.

Παρότι ο Χάνεϊκατ δεν είχε συμβόλαιο για την επόμενη σεζόν και ήταν σε συζητήσεις (το ενδεχόμενο να μείνει δεν είχε αποκλειστεί), οι Μοσχοβίτες έδειχναν να μην μπορούν να συμβιβαστούν με την θλιβερή είδηση.

Σοκαρισμένος ο Έλληνας τεχνικός της ομάδας, Γιώργος Μπαρτζώκας, επικοινώνησε με την διοίκηση και με τους άλλους Έλληνες συνεργάτες του, Χρήστο Παππά, Γιώργο Μποζίκα, Στέφανο Τριαντάφυλλο και Γιώργο Βαβέτση.

Μάλιστα, ο Γιώργος Μποζίκας ο οποίος βρίσκεται στο Λας Βέγκας, συμμετέχοντας στο Summer League, ως μέλος του προπονητικού επιτελείου των Πέλικανς, τινάχτηκε από το κρεβάτι του στις 4 τα ξημερώματα (ώρα Λας Βέγκας) από το τηλέφωνο που του έκανε αναστατωμένος ο Μπαρτζώκας.

«Δεν μπορούμε, από εδώ να κάνουμε υποθέσεις. Θα περιμένουμε να έχουμε επίσημη πληροφόρηση από τις αρχές. Είμαστε θλιμμένοι γιατί περάσαμε μαζί του μια πολύ δύσκολη, αλλά και πολύ πετυχημένη χρονιά» σχολίασε ο πρώτος Έλληνας τεχνικός.

Ο Γιώργος Μποζίκας, από το Λας Βέγκας, προσπαθεί να μάθει περισσότερα στοιχεία, τώρα που έχει πια ξεκινήσει η μέρα στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

«Ποτέ δεν μας είχε δώσει αφορμή να υποθέσουμε ότι συμβαίνει κάτι περίεργο. Ουδέποτε ήταν επιθετικός. Το αντίθετο μάλιστα. Ήταν από τους πιο αγαπητούς συμπαίκτες, που του άρεσε να συμμετέχει στα πειράγματα. Και να ξέρετε, μέσα σε μια σεζόν με τέτοια πίεση, εάν κάποιος έχει προβλήματα, τα βγάζει, δεν μπορεί να τα κρύψει. Επειδή είχε ξαναπαίξει και πριν δυο χρόνια στην Χίκμι, ένιωθε πολύ άνετα και όλοι τον αγαπούσαν. Και το σημαντικότερο, ήταν ότι εκτιμούσε όποιον του έλεγε την αλήθεια και καταλάβαινε ότι ήθελε να τον βοηθήσει. Δεν ήταν αγνώμων» σχολίασε ο Γιώργος Μποζίκας.

«Οι μόνες φορές που μας είχε απασχολήσει ήταν λόγω της κακής σχέσης που είχε με το χρόνο ή την συγκέντρωση. Υπήρξαν φορές που καθυστερούσε σε κάποιες προπονήσεις ή ξεχνούσε το διαβατήριό του. Μια φορά δεν είχε φέρει παπούτσια. Αλλά αυτά είναι συνηθισμένα. Από την άλλη θα τον χαρακτήριζα με μια φράση έναν «easy going», δηλαδή χαλαρό τύπο που όταν είχε αντιρρήσεις τις εξέφραζε, δεν συμβιβαζόταν, αλλά πάντα μέσα στα πλαίσια της ομάδας.

Κανείς στην Χίμκι δεν ήθελε να πει περισσότερα. «Ο καθένας μπορεί να υποθέσει ό,τι θέλει, ειδικά αν διαβάζει τις περιγραφές των συνθηκών του επεισοδίου. Εμείς, μέχρι την τελευταία στιγμή θα ελπίζουμε να είναι ένα άσχημο όνειρο» ανέφερε χαρακτηριστικά κορυφαίο στέλεχος της ρωσικής ομάδας, με την οποία ο Χάνεϊκατ συζητούσε, όπως συζητούσε και με την Εφες, αν και όλοι ήξεραν ότι το όνειρό του ήταν το ΝΒΑ.