Ενισέι - Ούνιξ 80-83: Επιβίωσε στην παράταση η ομάδα του εξαιρετικού Χεζόνια

Ευαγγελος Στελλάκης
Τα... χρειάστηκε η Ούνιξ στο Κράσνογιαρσκ, καθώς έπρεπε να οδηγηθεί στην παράταση προκειμένου να κάμψει την αντίσταση της μαχητικής Ενισέι, με σκορ 80-83.

Οι γηπεδούχοι ήταν άκρως ανταγωνιστικοί καθ' όλη την διάρκεια του 40λεπτου και κατάφεραν να διεκδικήσουν το ροζ φύλλο στο έξτρα πεντάλεπτο. Όμως η διαφορά ποιότητας έκανε την εμφάνιση της όσο κυλούσε ο χρόνος, με αποτέλεσμα η ομάδα του Περάσοβιτς να «κλέψει» το ροζ φύλλο στο φινάλε. Προβλημάτισε ξανά, όμως αυτή τη φορά χαμογέλασε.

Ο Μάριο Χεζόνια αποτέλεσε την αιχμή του δόρατος για τον Ούνιξ, έχοντας 28 πόντους, 8 ριμπάουντ και 5 ασίστ, με τον Λορέντσο Μπράουν να προσθέτει άλλους 21 πόντους.

Μάλιστα ο Κροάτης φόργουορντ ήταν ψύχραιμος κι ευστόχησε στο τελευταίο ζευγάρι βολών της αναμέτρησης, διαμορφώνοντας το τελικό 80-83 στον πίνακα του σκορ.

Οι γηπεδούχοι είχαν σε μεγάλη μέρα το «καυτό» δίδυμο που συνέθεσαν οι Αμερικανοί Ντάραλ Ουίλις και Κάσπερ Ουέαρ, οι οποίοι πέτυχαν από 19 πόντους έκαστος. Ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού και του Προμηθέα, Ράιον Μπράουν, σημείωσε 14 πόντους και μάζεψε 6 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 13-15, 34-28, 53-49, 69-69 (κ.α), 80-83 (παρ.)

@Photo credits: unics.ru