Ζαγκλής: «Πρωτοπόρος η Κύπρος στο 3x3, θα μας εκπλήξει στο Τόκιο»

Ζαγκλής: «Πρωτοπόρος η Κύπρος στο 3x3, θα μας εκπλήξει στο Τόκιο»

bet365

Ο Γενικός Γραμματέας της FIBA, Ανδρέας Ζαγκλής βρέθηκε στην παρουσίαση της αποστολής της Κύπρου που θα ταξιδέψει στο Τόκιο και μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την ομάδα 3x3.

O Γενικός Γραμματέας της FIBA, Ανδρέας Ζαγκλής, επισκέφθηκε την Κύπρο, καλεσμένος της Ολυμπιακής Επιτροπής Κύπρου, για την παρουσίαση της αποστολής που θα ταξιδέψει στο Τόκιο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Αναφέρθηκε στις άριστες σχέσεις με την ομοσπονδία της Κύπρου και σε συνέντευξη που παραχώρησε στο cuprusbasket.net, μίλησε για τα βήματα προόδου που έχει κάνει η Ομοσπονδία της χώρας σε διάφορα σκέλη, καθώς επίσης για το μέλλον.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ζαγκλής:

«Μπορεί μετά από 90 διοργανώσεις σε bubbles που έχουν διεξαχθεί μέχρι τώρα από τη FIBA, να φαίνεται ότι είναι μέρος της κανονικότητας. Δεν είναι όμως… Τα προκριματικά του BCL που έγιναν στην Κύπρο πέρσι, ήταν ένα από τα πρώτα εγχειρήματα bubbles στον κόσμο. Υπήρχε μία εξαιρετική συνεργασία μεταξύ της Ομοσπονδίας, των Αρχών, του BCL και της FIBA κι έτσι αυτή η διοργάνωση έγινε οδηγός για τις επόμενες που διεξήχθησαν σε bubbles, που ήταν φυσικά τα παράθυρα των Εθνικών ομάδων, τον Νοέμβριο και των Φεβρουάριο. Οπότε φυσικά κι επέστρεψε το μπασκετ των Εθνικών ομάδων στην Κύπρο. Απέδειξε η κυπριακή ομοσπονδία, παρότι εκπροσωπεί μία μικρή πληθυσμιακά χώρα, είναι εφάμιλλη πολύ μεγαλύτερων και πιο έμπειρων σε διοργανώσεις, ομοσπονδίες.

Είναι πολύ εύκολο να συνεργάζεσαι με μία ομοσπονδία με την οποία έχεις πολύ συχνή επικοινωνία. Βλέπω σαφή στρατηγική, τόσο στο μπάσκετ σε σάλα, όσο και στο 3x3. Είναι κοινή με τη στρατηγική που έχει η FIBA παγκοσμίως. Με περισσότερα events, με καλύτερο εγχώριο πρωτάθλημα, ενώ η Κύπρος ήταν πρωτοπόρος με τη συμμετοχή στο τουρνουά e-sports και μάλιστα με πολύ καλά αποτελέσματα. Ανοιξε ένα νέο target group που ξαφνικά μπήκε στο χώρο του μπάσκετ, από μία άλλη πόρτα.

Τα τελευταία 10 χρόνια η FIBA έχει κάνει πολλά πράγματα. Η ανάπτυξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου σε ένα από τα κορυφαία αθλητικά events του πλανήτη παραμένει προτεραιότητα. Από εκεί και πέρα, πρέπει τα επόμενα 10 χρόνια να δούμε μεγαλύτερη ανάπτυξη στο γυναικείο μπάσκετ. Στο ανδρικό μπάσκετ έχουμε πολλά περιθώρια βελτίωσης τόσο αναφορικά με την ενότητα που χρειάζεται το άθλημά μας. Εχουμε εξαιρετική συνεργασία με το ΝΒΑ, που κάθε χρόνο επεκτείνεται σε περισσότερους τομείς, αλλά πρέπει να επανεντάξουμε στην οικογένεια πλήρως όλα τα μέλη κι αυτό είναι σημαντικό κομμάτι μίας διαδικασίας στην οποία δουλεύουμε αδιάκοπα. Θεωρώ ότι η κληρονομιά που άφησε ο προκάτοχός μου, το 3x3 θα μας εκπλήξει όλους στο Τόκιο».

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα