Χιλή-Αργεντινή 79-87: Με μπροστάρη τον Ντεκ για μια θέση στο προολυμπιακό

Ντεκ

bet365

Η Αργεντινή επικράτησε επί τη Χιλής με 87-79, εξασφαλίζοντας μια θέση στον τελικό. Εκεί, θα βρει τον νικητή του ζευγαριού Ουρουγουάη-Μπαχάμες, με έπαθλο την πρόκριση στο προολυμπιακό τουρνουά.

H «Αλμπισελέστε» έκανε το πρώτο μεγάλο βήμα, επικρατώντας της Χιλής με 87-79, παίρνοντας την πρόκριση για τον τελικό του προ-προολυμπιακού τουρνουά.

Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι καθ' όλη τη διάρκεια του. Με την επίθεση να έχει τον πρώτο λόγο, οι δύο ομάδες μπήκαν δυνατά. Στο πρώτο δεκάλεπτο η Αργεντινή, είδε να «χάνει» τον Βιλντόζα, μόλις στο 2ο λεπτό, μετά από ενοχλήσεις που ένιωσε στον προσαγωγό. Παρόλα αυτά, με τους Μπρουσίνο και Γκαρίνο να δίνουν σημαντικές βοήθειες, έκλεισαν τη πρώτη περίοδο προπορευόμενοι με 25-20.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, η Χιλή αντέδρασε και έδειξε πως έχει το μομέντουμ. Παρόλα αυτά, η Αργεντινή με τους Ντελφίνο, Καμπάτσο και έπειτα τον Ντεκ, κατάφεραν να ισοσταθμίσουν το παιχνίδι, διατηρώντας το προβάδισμα και την ψυχολογία (40-46).

Η τρίτη περίοδος ήταν εκείνη που ουσιαστικά έκρινε το ματς. Η Χιλή έδειχνε να μένει από λύσεις. Ο Καρβάχο έδειχνε να παλεύει μόνος του, μαζί με τον Ερέρα. Όμως, το δίδυμο Ντεκ-Καμπάτσο ήταν απολαυστικό, δίνοντας στην «Αλμπισελέστε» ένα «μαξιλαράκι» 12 πόντων να διαχειριστεί (56-68).

Στο τέταρτο δεκάλεπτο η Χιλή έβγαλε χαρακτήρα και πείσμα, βάζοντας στην εξίσωση και τους Φελίπε Χας και Νταρόλ Τζόουνς. Παρόλα αυτά Ντεκ και Καμπάτσο σημείωσαν σημαντικούς πόντους, δίνοντας πολλές ανάσες στην Αργεντινή, τις στιγμές που η Χιλή απειλούσε. Εν τέλει, η παρέα του Καμπάτσο κατάφερε να πάει τη νίκη με 87-79, κερδίζοντας μια θέση στον τελικό.

Εκεί, θα βρει τον νικητή του ζευγαριού Ουρουγουάη-Μπαχάμες. Ο νικητής του τελικού, παίρνει το εισιτήριο ενόψει του προολυμπιακού τουρνουά.

Κορυφαίοι για την Αργεντινή ήταν οι Γκάμπριελ Ντεκ με 24 πόντους (4/7 δίποντα, 3/4 τρίποντα, 7/8 βολές, 5 ριμπάουντ, 2 λάθη σε 26 λεπτά συμμετοχής) και Φακούντο Καμπάτσο με 19 πόντους και double-double (3/6 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 7/7 βολές, 12 ασίστ, 2 λάθη σε 36 λεπτά συμμετοχής).

Για τη Χιλή, εξαιρετικός ήταν ο Νίκολας Καρβάχο με 23 πόντους (10/17 δίποντα, 3/7 βολές, 5 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 λάθος σε 36 λεπτά συμμετοχής) και ο Σεμπαστιάν Ερέρα με 17 πόντους (3/8 τρίποντα, 8/8 βολές, 5 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 λάθη σε 32 λεπτά συμμετοχής).

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΠΑΣΚΕΤ Τελευταία Νέα