H συγκλονιστική ομιλία του Βαλβάνο, 40 μέρες πριν πεθάνει από καρκίνο (vid)

Gazzetta team
Ο Τζιμ Βαλβάνο έφυγε σαν σήμερα (28/4) από τη ζωή νικημένος από τον καρκίνο και η ομιλία του στα βραβεία ESPY του 1993 είχε συγκλονίσει!

Τον Ιούνιο του 1992 του διαγνώστηκε καρκίνος στα οστά σε τελικό στάδιο.

Οι γιατροί του έδωσαν περίπου ένα χρόνο ζωής και ο καρκίνος αποδείχτηκε ο δυσκολότερος αντίπαλος που αντιμετώπισε ποτέ ο χαρισματικός προπονητής που συμμετείχε σε μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στην ιστορία του NCAA!

Όταν το Νορθ Καρολάινα Στέιτ έπαιξε με… σφεντόνες απέναντι στα πολεμικά όπλα του Χιούστον και στο τέλος κέρδισε.

Μόλις 40 μέρες πριν φύγει από τη ζωή, ο Βαλβάνο έδωσε την τελευταία του μεγάλη παράσταση στη βράβευση του σε μια εκδήλωση του ESPN. Η ομιλία του παραμένει μια από τις πιο συγκλονιστικές ever.

«Ο χρόνος είναι πολύτιμος για εμένα… Για την ακρίβεια, δεν ξέρω πόσος χρόνος μου έχει απομείνει... Στο τέλος της ημέρας, ελπίζω να έχω πει κάποια πράγματα που θα είναι σημαντικά για κάποιους συνανθρώπους μου… Πολεμάω τον καρκίνο, όλοι το ξέρουν αυτό… Οι άνθρωποι με ρωτούν συνέχεια πως θα περάσω το υπόλοιπο της ζωής μου. Τίποτα δεν έχει αλλάξει. Παραμένω ένας συναισθηματικός και παθιασμένος άνθρωπος. Είμαι ο γιος του Ρόκο και της Αντζελίνα Βαλβάνο. Αγκαλιαζόμαστε, φιλιόμαστε, αγαπάμε… Για μένα, υπάρχουν τρία πράγματα που πρέπει να κάνουμε κάθε μέρα. Πρέπει να τα κάνουμε κάθε μέρα της ζωής μας. Το νούμερο ένα είναι να γελάς. Πρέπει να γελάς. Το νούμερο δυο είναι να σκέφτεσαι… Πρέπει να αφιερώνετε χρόνο στις σκέψεις σας. Το νούμερο τρία είναι να μετατρέπεις τα συναισθήματα σου σε δάκρυα. Δάκρυα χαράς και ευτυχίας… Σκεφτείτε το. Αν γελάς, σκέφτεσαι και κλαις, έχεις μια γεμάτη μέρα! Αν το κάνεις επτά ημέρες την εβδομάδα, θα έχεις κάτι πραγματικά ξεχωριστό.