Όταν ο Πάου Γκασόλ έκανε ντεμπούτο στο ΝΒΑ! (vids)

Gazzetta team
Σαν σήμερα, πριν από 19 χρόνια ο Πάου Γκασόλ πάτησε τα παρκέ του ΝΒΑ για πρώτη φορά. Η αρχή μιας μυθικής καριέρας, με χρήματα, δόξα και δακτυλίδια!

Ήταν 1η Νοεμβρίου 2001. Οι Μέμφις Γκρίζλις αντιμετώπιζαν τους Ντιτρόιτ Πίστονς και στο σχήμα των... αρκούδων, εμφανίστηκε ένας πιτσιρικάς Ισπανός. Το όνομά του Πάου Γκασόλ.

Αγωνίστηκε για 17:20 στην αναμέτρηση (νίκη για τους Πίστονς με 90-80), με τον ίδιο να σημειώνει 4 πόντους, να παίρνει τέσσερα ριμπάουντ και να μοιράζει μία ασίστ. Η αρχή κάτι μεγάλου.

Το Μέμφις δεν τον χωρούσε. Τη σεζόν 2007-2008 η μοίρα τον έφερε στο Λος Άντζελες και στους Λέικερς. Στο πλευρό του Κόμπι Μπράιαντ. Για να καλύψει ένα μεγάλο κενό. Αυτό που άφησε ξωπίσω του ο Σακίλ Ο' Νιλ.

Τα κατάφερε και με το παραπάνω. Αυτό μαρτυρούν οι δύο τίτλου με τους Λέικερς (2009, 2010) και τα αμέτρητα μετάλλια με την Εθνική Ισπανίας.

Την πρώτη σεζόν του ο Γκασόλ βραβεύτηκε ως ο κορυφαίος ρούκι της χρονιάς, ο πρώτος ξένος αθλητής που το κατάφερνε στην ιστορία του ΝΒΑ. Ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα με 17.6 πόντους και 8.9 ριμπάουντ, αγωνιζόμενος και στα 82 ματς των Γκρίζλις.