Ο Ποκουσέφσκι στοχεύει στην «15άδα» του φετινού ντραφτ (pics & vids)

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Ο Σέρβος θέλει να επιλεχθεί όσο πιο ψηλά γίνεται στο φετινό ντραφτ και για αυτό τέλος Σεπτεμβρίου θα πάει στις ΗΠΑ για προπονήσεις.

Η φούσκα στο NBA κυλά υπό κανονικές συνθήκες και δείχνει έναν δρόμο για το τι μπορεί να συμβεί στα ματς της επόμενης σεζόν όσο θα μας ταλαιπωρεί ο κορονοϊός.

Στο ΝΒΑ όμως υπάρχουν κι άλλες υποχρεώσεις με μία εξ αυτών να είναι το ντραφτ το οποίο έχει προγραμματιστεί για τις 16 Οκτωβρίου. Αρκετά νωρίτερα, στις 20 Αυγούστου οι ομάδες θα μάθουν την θέση επιλογής ύστερα από την διαδικασία του Lottery Pick.

Το φετινό ντραφτ έχει και ελληνική σημασία αφού έχουν δηλώσει συμμετοχή οι Αλεξέι Ποκουσέφσκι, Νίκος Ρογκαβόπουλος και ο Γιώργος Καλαίτζάκης. Ο Σέρβος φόργουορντ του Ολυμπιακού θα έχει και πρωταγωνιστικό ρόλο αφού σίγουρα θα είναι επιλογή πρώτου γύρου και μάλιστα οι ειδικοί λένε πως θα βρεθεί και αρκετά ψηλά.

Στην πρόσφατη πρόβλεψη του «Bleacher Report» τον έχουν κατατάξει στο Νο19, αλλά όλα δείχνουν πως θα πάει πολύ ψηλότερα.

ΘΑ ΜΕΤΑΒΕΙ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΔΟΥΝ

Πώς θα το καταφέρει αυτό ο Ποκουσέφσκι; Πηγαίνοντας στις ΗΠΑ για προπονήσεις μπροστά σε προπονητές και σκάουτερ έτσι ώστε να τον δουν όλο και περισσότεροι.

Το μειονέκτημα του φόργουορντ του Ολυμπιακού είναι πως οι Αμερικάνοι έχουν εικόνα του μόνο από τις διεθνείς διοργανώσεις μικρών ηλικιών της Σερβίας και από κάποια ματς της αναπτυξιακής ομάδας στην Α2.

Ο Ποκουσέφσκι αποφάσισε να φύγει σε λίγο καιρό για τις ΗΠΑ με σκοπό να λάβει μέρος στις ειδικές προπονήσεις των παικτών που έχουν δηλώσει συμμετοχή στο ντραφτ κάτι για το οποίο ενημέρωσε και τους Πειραιώτες.

Στην παρούσα φάση και λόγω του κορονοϊού το ΝΒΑ δεν έχει αποφασίσει αν θα γίνουν τα συνηθισμένα work outs.

Αν όμως αναβληθούν ο Σέρβος θα πάει σε συγκεκριμένο προπονητήριο με το οποίο συνεργάζεται ο ατζέντης του κι εκεί θα μπορούν να τον δουν προπονητές και σκάουτερ.

Με αυτή την διαδικασία οι παίκτες έχουν την ευκαιρία να προπονηθούν μπροστά σε αρκετούς ειδικούς του ΝΒΑ και φυσικά να γίνουν περισσότερο γνωστοί στο συγκεκριμένο κοινό.

Ο «Πόκου» έχει αποφασίσει να ακολουθήσει αυτό το μονοπάτι το οποίο θα τον βοηθήσει να ανέβει αρκετές θέσεις στο ντραφτ.

Άνθρωποι στις ΗΠΑ που ειδικεύονται στις νεαρές ηλικίες πιστεύουν πως αν ο Σέρβος κάνει τις συγκεκριμένες προπονήσεις (αν δεν αναβληθούν επαναλαμβάνουμε) θα είναι σίγουρα στις πρώτες 13-14 θέσεις και ίσως βρεθεί ακόμη πιο ψηλά.

ΘΑ ΠΑΕΙ ΑΜΕΣΑ ΣΤΟ ΝΒΑ

Ο 19άχρονος φόργουορντ είναι αποφασισμένος να μετακομίσει άμεσα στις ΗΠΑ σε όποια ομάδα κι αν τον επιλέξει. Ο Ποκουσέφσκι ξέρει πως τον πρώτο χρόνο θα βλέπει σπάνια το παρκέ, αλλά θα έχει την ευκαιρία να βελτιώσει πάρα πολύ το σώμα του, να προσθέσει όγκο κάτι το οποίο αποτελεί μειονέκτημα στο παιχνίδι του.

Το περιβάλλον του θεωρεί πως η άμεση μετάβασή του στο ΝΒΑ θα τον βοηθήσει περισσότερο από τα να μείνει ένα ακόμη χρόνο στην Ευρώπη.

ΛΙΓΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΘΑ ΞΕΧΩΡΙΣΟΥΝ ΣΤΟ ΦΕΤΙΝΟ ΝΤΡΑΦΤ

Ο Ποκουσέφσκι ανήκει σε ένα γκρουπ Ευρωπαίων παικτών το οποίο θα ξεχωρίσει στη φετινή διαδικασία.

Ο Ντένι Αβντίγια της Μακάμπι Τελ Αβίβ θα είναι χωρίς αμφιβολία στην πρώτη πεντάδα. Ο Ισραηλινός έπαιξε καλά στην Euroleague και το εγχώριο πρωτάθλημα και έχει ξεχωρίσει στα μάτια των ειδικών.

Ο Κίλιαν Χέις έχει επίσης ξεχωρίσει και όλοι λένε πως «χτυπάει» την πόρτα της πρώτης δεκάδας. Ο Γάλλος είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στην φετινή προσπάθεια της γερμανικής Ουλμ.

Ο Χέις είναι γκαρντ με χαρακτηριστικά τα οποία του επιτρέπουν να ασχοληθούν με την περίπτωσή του αρκετές ομάδες.

Τέλος, υπάρχει κι ο Λεάντρο Μπολμάρο ο οποίος δεν είναι Ευρωπαίος (Αργεντινή), αλλά τον μάθαμε και τον έμαθαν από την Μπαρτσελόνα. Ο Μπολμάρο θα είναι επιλογή του πρώτου γύρου, αλλά δύσκολα θα πάρει θέση στην πρώτη εικοσάδα.

Ο γκαρντ της Μπαρτσελόνα δεν έχει αποφασίσει ακόμη αν θα μεταβεί όπως και να έχει στο ΝΒΑ άμεσα ή αν θα μείνει μία σεζόν στην Βαρκελώνη υπό τις οδηγίες του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους.