Τα τρία μεγαλύτερα «draft steals» στην ιστορία των Σέλτικς! (vids)

Gazzetta team
Γίνεται μερικές επιλογές να είναι τυχερές και ταυτόχρονα και αποτελεσματικές; Οι Σέλτικς το απέδειξαν με τρία από τα μεγαλύτερα draft steals στην ιστορία τους!

Οι Μπόστον Σέλτικς μπορεί να επέλεξαν μόνο μία φορά στο νούμερο «1» του draft το μακρινό 1950 (σ.σ. τον Τσακ Σερ) ωστόσο είχαν την διορατικότητα να κάνουν αρκετές καλές και άκρως αποτελεσματικές επιλογές σε πιο χαμηλά νούμερα.

Τρεις από αυτές έμελλε να αλλάξουν και την ιστορία της ομάδας τα τελευταία 40 χρόνια,είτε ως παίκτες, είτε από ένα διαφορετικό πόστο. Τρεις χαρακτηριστικές επιλογές ήταν αυτές του Λάρι Μπερντ στο draft του 1978, του Ντάνι Έιντζ στο draft του 1981 και του Πολ Πιρς στο draft του 1998.

Συγκεκριμένα ο Λάρι Μπερντ επιλέχθηκε στο νούμερο «6» του 1978 από τους «Κέλτες» και μετά τους Μάικαλ Τόμπσον, Φιλ Φορντ, Ρικ Ρόμπεϊ, Μάικλ Ρέι Ρίτσαρτσον και Πέρβις Σορτ. Ουσιαστικά ο Τομπσον και ο «Σούγκαρ» Ρέι Ρίτσαρτσον έκαναν αξιοπρόσεκτη καριέρα αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα έμπαιναν στην ίδια ζυγαριά με τον «μεγάλο λευκό» του ΝΒΑ.

Ο Ντάνι Έιντζ αποτελεί ακόμα μεγαλύτερη «κλοπή» καθώς οι Σέλτικς τον επέλεξαν στον δεύτερο γύρο του draft και πιο συγκεκριμένα στο νούμερο «31». Αν μη τι άλλο αποτέλεσε βασικότατο στέλεχος της μεγάλης ομάδας των Σέλτικς την δεκαετία του '80!

Όσο για τον Πολ Πιρς; Η ομάδα της Βοστόνης τον επέλεξε στο νούμερο «10» και αν ρίξουμε μια ματιά σε όλους όσους προηγήθηκαν μόνο άλλοι τρεις ήταν άξιοι προσοχής. Ο Βινς Κάρτερ (νο5), ο Τζέισον Ουίλιαμς (νο7) και ο Ντιρκ Νοβίτσκι (νο9).