Η 54άρα του Τζόρνταν στην Memorial Day! (vid)

Γιώργος Κούβαρης
Στις ΗΠΑ τιμούν την «Memorial Day» και πριν από 26 ακριβώς χρόνια, ο Μάικλ Τζόρνταν άφηνε το δικό του στίγμα την ημέρα που ήταν αφιερωμένη στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Συγκεκριμένα ήταν το τέταρτο ματς για τα ημιτελικά της Ανατολής και οι Νιου Γιορκ Νικς είχε το προβάδισμα με 2-1 νίκες. Οι Μπουλς ήθελαν πάση θυσία να εκμεταλλευτούν την έδρα τους στο Game 4 προκειμένου να φέρουν τη σειρά στα ίσια και να αποκτήσουν τις ίδιες πιθανότητες για την πρόκριση στους τελικούς της Περιφέρειας.

Από τη στιγμή που ο Μάικλ Τζόρνταν το είχε πάρει πάνω του, ήταν και θέμα χρόνου για να γίνει πραγματικότητα! Ανήμερα της «Memorial Day» ο «Air» είχε πάρει από το χέρι την ομάδα του Σικάγο και την οδηγούσε στη νίκη με 105-95 και στο 2-2 στη σειρά. Για την ακρίβεια είχε μετατρέψει το ματς σε «one man show» καθώς είχε τελειώσει το ματς με 54 πόντους! Συγκεκριμένα μέτρησε 12/21 δίποντα, 6/9 τρίποντα, 12/14 βολές, 6 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 κλεψίματα, 1 τάπα και 2 λάθη σε 39 λεπτά συμμετοχής. Ο Χόρας Γκραντ είχε άλλους 14 πόντους με 7/9 δίποντα, ενώ 13 πόντους, 7 ριμπάουντ και 4 ασίστ είχε ο Σκότι Πίπεν.

Δείτε και θυμηθείτε τα κατορθώματα του Μάικλ Τζόρνταν σε εκείνο το παιχνίδι.