Όταν ο Νοβίτσκι ξεπέρασε τους 30.000 πόντους στο ΝΒΑ! (vids)

Γιώργος Κούβαρης
Πέρασαν ήδη δύο χρόνια από τη μέρα που ο Ντιρκ Νοβίτσκι γινόταν -τότε- ο 6ος παίκτης στην ιστορία του ΝΒΑ που έφτανε και ξεπερνούσε τους 30.000 πόντους στην καριέρα του!

Συγκεκριμένα ήταν 7 Μαρτίου 2017 και το παιχνίδι των Ντάλας Μάβερικς με τους Λος Άντζελες Λέικερς στο «American Airlines Center» του Τέξας. Σε εκείνο το ματς χρειαζόταν 20 πόντους προκειμένου να ξεπεράσει τους 30.000 στην καριέρα του και να μπει στο club των Τζαμπάρ, Μαλόουν, Μπράιαντ, Τζόρνταν και Τσάμπερλεϊν. Κάτι που έκανε από την δεύτερη -κιόλας-περίοδο. Με το αγαπημένο του fade away jumper το οποίο αποτέλεσε και το σήμα... κατατεθέν του καθ' όλη τη διάρκεια της καριέρας του, ο Νοβίτσκι κατάφερε να φτάσει στο μοναδικό, αυτό, milestone!

Όλοι το γήπεδο σηκώθηκε στο πόδι προκειμένου να τον αποθεώσει! Συνολικά μέτρησε 25 πόντους με 9/13 εντός παιδιάς και 11 ριμπάουντ με τους Μάβερικς να κερδίζουν το συγκεκριμένο παιχνίδι με 122-111. Ο επόμενος που έσπασε το φράγμα των 30.000 πόντων ήταν ο... ΛεΜπρόν Τζέιμς, ο οποίος από τα ξημερώματα απολαμβάνει την 4η θέση στην λίστα των καλύτερων σκόρερ όλων των εποχών. Αντίστοιχα, ο Ντιρκ Νοβίτσκι βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην 7η θέση με 31.364 πόντους.