Έτσι διαμορφώνεται το ρόστερ των Καβαλίερς!

Γιώργος Κούβαρης
Οι Κλίβελαντ Καβαλίερς ήταν η ομάδα που έκανε τις περισσότερες αλλαγές στο ρόστερ της την τελευταία μέρα των trades αλλάζοντας ριζικά τον κορμό και την εικόνα της!

''Εδώ παίζεις στην έδρα σου και με Cash Out* '' *Ισχύουν Όροι και Προυποθέσεις

Ούτε έναν, ούτε δύο, αλλά... έξι παίκτες παραχώρησε μέχρι το trade deadline το Κλίβελαντ, όντας και η πιο ενεργή ομάδα την τελευταία μέρα των ανταλλαγών στο ΝΒΑ.

Ουσιαστικά αλλάζει εντελώς το αγωνιστικό προφίλ των Καβαλίερς, οι οποίοι προσπαθούν να σώσουν τη χρονιά και να μην βρεθούν προ δυσάρεστων εκπλήξεων με 7-13 ρεκόρ από από τα Χριστούγεννα και μετά.

Συγκεκριμένα παραχώρησαν σε διάφορα trades τους Αζάια Τόμας (Λέικερς), Τζάε Κράουντερ (Τζαζ), Ντουέιν Ουέιντ (Χιτ), Ντέρικ Ρόουζ (Τζαζ), Τσάνιγκ Φράι (Λέικερς) και Άιμαν Σάμπερτ (Κινγκς).

Αντίθετα απέκτησαν τέσσερις παίκτες και δη τους Τζόρνταν Κλάρκσον (Λέικερς), Λάρι Νανς Τζούνιορ (Λέικερς), Τζορτζ Χιλ (Κινγκς) και Ρόντνεϊ Χουντ (Τζαζ).

Όπως είναι γνωστό οι Τόμας και Κράουντερ μετακόμισαν το καλοκαίρι στους Καβαλίερς ωστόσο ουδέποτε κατάφεραν να προσαρμοστούν στην ομάδα ή έστω να «χωρέσουν» με τον τρόπο τον οποίο ήθελαν και περίμεναν. Επιπλέον ο Τόμας ταλαιπωρήθηκε από τον περσινό του τραυματισμό και έτσι το project με τον IT στο Κλίβελαντ δεν έπιασε ποτέ. Έπαιξε μόλις 15 ματς πριν γίνει trade στους Λέικερς.

Οι Ουέιντ, Ρόουζ «θυσίασαν» χρήματα από τον τραπεζικό τους λογαριασμό, έριξαν το «κασέ» τους, μόνο και μόνο για να πάνε σε μια ομάδα με την οποία θα διεκδικούσαν το πρωτάθλημα. Φευ... Κάτι τέτοιο δεν έγινε ποτέ, με αποτέλεσμα ο ένας να επιστρέψει στο αγαπημένο του Μαϊαμι και ο Ρόουζ να παραμένει στα περισσότερα από τα μισά ματς της σεζόν στα πιτς.

Αντίστοιχα οι Φράι και Σάμπερτ είχαν συμπληρωματικό ρόλο στους Καβαλίερς αν και ήταν από τους παίκτες που έδωσαν σημαντικές βοήθειες για τον τίτλο του 2016. Παρόλα αυτά οι μέρες τους είχαν τελειώσει στο Οχάιο, με τους Καβαλίερς να έψαχναν εδώ και καιρό ομάδες για να τους κάνουν trade.

Στο Κλίβελαντ ανήκει πλέον ο Τζορτζ Χιλ, ο οποίος είναι έμπειρος, καλός χειριστής και πασέρ, ενώ διαθέτει και πολύ καλό μακρινό σουτ. Θα είναι ο βασικός PG των Καβς, έχοντας πίσω τους, τους Κλάρκσον και Καλδερόν.

Μάλιστα και ο Κλάρκσον με τη σειρά του θα φέρει λύσεις από την περιφέρεια, την ώρα που ο Ρόντνι Χουντ θα αποτελέσει το back up του Τζέι Αρ Σμιθ, ο οποίος αν και ήταν στην... έξοδο, παίρνει και πάλι ρόλο starter.

Στο «τρία» δεν αλλάζει τίποτα με ΛεΜπρόν, Κόρβερ και Οσμάν, ενώ ίδια θα παραμείνει και η θέση του πάουερ φόργουορντ με Λοβ και Γκριν.

Πλέον ο Τρίσταν Τόμπσον θα έχει πίσω του τον ταλαντούχο Λάρι Νανς Τζούνιορ, ο οποίος θα δώσει τεράστια ενέργεια σε άμυνα και επίθεση.