Τρίποντα, trash talking, «κρύο αίμα» ή αλλιώς Λάρι Μπερντ! (vids)

Νίκος Καρφής
Σαν σήμερα, στης 7 Δεκέμβρη του 1956 γεννιόταν ο Λάρι Μπερντ στην Ιντιάνα, ένας παίκτης που δόξασε τους Σέλτικς και θεωρείται ένας από τους καλύτερους μπασκετμπολίστες και σουτέρ στην ιστορία του ΝΒΑ.

Παίξε νόμιμα στο Ζαλγκίρις - Παναθηναϊκός και η Sportingbet.gr σε ανταμείβει*, ακόμα κι αν χάσεις! (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Όταν οι Σέλτικς των 80s έψαχναν κάποιο τρίποντο ή ένα μεγάλο σουτ ήξεραν που θα δώσουν στην μπάλα.

Για καλή τους τύχη στις 7 Δεκέμβρη του 1956 ήρθε στη ζωή ο Λάρι Μπερντ, ο οποίος 25 χρόνια μετά θα έπαιρνε το πρώτο του πρωτάθλημα στο ΝΒΑ.

Ο φόβερος και τρομερός σουτέρ που γεννήθηκε στην Ιντιάνα έγινε σήμερα 61 ετών και αυτά που έχει πετύχει με τους Κέλτες δύσκολα ξεχνιούνται. Τρεις φορές πρωταθλητής του ΝΒΑ 91981, 1984, 1986), 2 φορές MVP των τελικ΄βν (1984 και 1986), ενώ τρεις σερί φορές αναδείχθηκε MVP της regular season (1984-86).

Θεωρείται ένας από τους σπουδαιότερους σουτέρ στην ιστορία του παιχνιδιού και ποτέ δεν κρυβόταν στις κρίσιμες στιγμές ενός ματς, όταν η μπάλα ζύγιζε τόνους. Ήταν clutch, ήταν «δολοφόνος» εκεί που δεν το περιμένεις, ενώ δεν φοβόταν να σου κάνει τρελό trash-talking για να παίξει με το μυαλό σου και να σου πάρει ταν αέρα.

Απολάυστε τον σπουδαίο Λάρι Μπερντ, τον κορυφαίο λευκό στην ιστορία της λίγκας!