Ντέμιαν Λίλαρντ: «Θέλω να βοηθήσω τα νέα παιδιά πνευματικά, το ταλέντο δεν αρκεί»

Δημήτρης Οικονόμου
Ο Ντέμιαν Λίλαρντ θέλει να βοηθήσει τα νέα παιδιά, καθώς διακρίνει πως δεν είναι αρκετά σκληραγωγημένα και παρασύρονται από το περιβάλλον τους σε μία λίγκα απαιτήσεων όπως το NBA.

Αν αναρωτηθεί κανείς για τους πιο ανθεκτικούς παίκτες του NBA όσον αφορά τον πνευματικό τομέα, το όνομα του Ντέμιαν Λίλαρντ δε γίνεται να λείπει από τη λίστα. Ένας εκ των πιο clutch παικτών της λίγκας θέλει να δει τα νέα παιδιά να είναι εξίσου ανθεκτικά, παρά τις δυσκολίες και προσπαθεί να τους εμφυσήσει αυτήν τη νοοτροπία στο καμπ του.

Ο παίκτης που έχει μία καριέρα συνυφασμένη με το Πόρλαντ αναφέρθηκε για τις δυσκολίες που περνούν τα παιδιά αυτά στην εφηβική τους ηλικία τη σημερινή εποχή.

«Όλοι αυτοί οι άνθρωποι... κρέμονται από πάνω τους και τους βάζουν σε μια θέση που αισθάνονται ότι δικαιούνται και η νοοτροπία τους είναι λίγο μπερδεμένη σχετικά με το τι θα γίνουν, ενώ πρέπει να κερδίσουν πράγματα και να δέχονται παράλληλα κριτική».

Αυτό το mindset κρίνει ο Ντέιμ πως μπορεί να τους κρατήσει μακριά από τους στόχους τους. «Τους φέρνει σε μία θέση δύσκολη όλο αυτό και στο επαγγελματικό περιβάλλον το ταλέντο δεν αρκεί να τους κρατήσει. Πρέπει να είναι κάποιος σταθερός και δυνατός πνευματικά. Θέλω να βοηθήσω αυτά τα παιδιά, έχουν όλους αυτούς τους followers στο instagram, αλλά εγώ θέλω να τους πω ότι δεν αρκεί το ταλέντο».

@Photo credits: NBA/Getty Images