Αρίνας για Τζινόμπιλι: «Δεν είναι καν μέσα στους καλύτερους έκτους παίκτες του NBA»

Δημήτρης Οικονόμου
Δεν μπαίνει στην πεντάδα των καλύτερων έκτων παικτών του NBA ο Μανού Τζινόμπιλι, σύμφωνα με τον Ζιλμπέρτ Αρίνας!

Μία άποψη λίγο αντιφατική σε σχέση με τα όσα πιστεύουν οι περισσότεροι για τον Μανού Τζινόμπιλι, εξέφρασε ο Ζιλμπέρτ Αρίνας. Ο πρώην γκαρντ των Γουίζαρντς μίλησε για την ποιότητα του Τζινόμπιλι και τον τρόπο που... κολλούσε αυτός στο σύστημα του Σαν Αντόνιο με τον Γκρεγκ Πόποβιτς, όμως δε θεωρεί πως είναι τόσο καλός παίκτης σε ατομικό επίπεδο, φέρνοντας μερικά παραδείγματα.

«Είναι δύσκολο να με πείσεις πως ο Τζινόμπιλι είναι καλύτερος παίκτης από τον Τζαμάλ Κρόφορντ ατομικά. Έχει πέντε δαχτυλίδια αλλά άφησέ τους να παίξουν ένας εναντίον ενός. Ποιον θα επιλέξεις. Ο Μανού ήταν απίθανος παίκτης για το σύστημα των Σπερς, αλλά όταν μιλάμε για ατομική ποιότητα, δεν είναι καν μέσα στο Top-5 των έκτων παικτών (αυτών που έρχονται από τον πάγκο) του NBA. Μπορεί να πει κάποιος ότι ο Τζινόμπιλι ήταν καλύτερος από τον Λου Γουίλιαμς ως έκτος παίκτης;».

Σίγουρα, μετά και από αυτές τις δηλώσεις του ο Αρίνας δε θα είναι ευπρόσδεκτος στην Αργεντινή, όπου ο Μανού λατρεύεται, όπως είναι και λογικό, ως... μπασκετικός Θεός.