Χάρντεν: Χωρίς τον «Μούσια» οι Νετς είναι... άλλη ομάδα! (infographic)

Νίκος Καρφής
Ο Τζέιμς Χάρντεν είναι ο πιο κομβικός παίκτης των Νετς φέτος, κάτι που φαίνεται από τα αποτελέσματα της ομάδας όταν λείπει από το παρκέ. Το Gazzetta γράφει για την επίδραση του Μούσια που θα λείψει από το Game 2 με Μπακς.

Tα μαντάτα δεν ήταν καθόλου καλά για για τους Νετς σχετικά με την κατάσταση του Τζέιμς Χάρντεν πριν το Game 2 των ημιτελικών Ανατολής κόντρα στους Μπακς.

Ο τραυματισμός που υπέστη ο Μούσιας, στα πρώτα δευτερόλεπτα του Game 1 ανάμεσα στους Μπρούκλιν και Μιλγουόκι, είναι ικανός να τον κρατήσει εκτός και από το Game 2 (8/6, 02:30), με την ομάδα του Νας να κάνει λόγο για σφίξιμο στο δεξί πόδι.

To Μπρούκλιν προηγείται με 1-0 κόντρα σε Γιάννη Αντετοκούνμπο και Μπακς και το δεύτερο παιχνίδι είναι κομβικό για την εξέλιξη της, με το Μιλγουόκι να έχει την ευκαιρία να απαντήσει με break.

Κατά τη διάρκεια της σεζόν, ο Χάρντεν έχασε πέντε εβδομάδες με πρόβλημα στο δεξιό πόδι του, αφού κατά τη διάρκεια της αποθεραπείας του υπέστη υποτροπή.

Το Gazzetta στέκεται στον «Μούσια» και καταγράφει τις επιδόσεις των Νετς στα ματς που έπαιξε ο Χάρντεν και στα παιχνίδια που δεν πάτησε παρκέ

Έχουν 34-8 με Χάρντεν και 12-11 χωρίς

Από τη στιγμή που ο «Μούσιας» μετακόμισε στο Μπρούκλιν, έχει γίνει ο παίκτης από τον οποίο εξαρτώνται περισσότερο οι Νετς, αφού εκτός από την εκτέλεση, κάνει φοβερά πράγματα και στη δημιουργία και στην οργάνωση του παιχνιδιού.

Φέτος το Μπρούκλιν δείχνει να δυσκολεύεται πάρα πολύ στα ματς που λείπει ο Χάρντεν. Οι Νετς μετρούν μέχρι στιγμής 12 νίκες και 11 ήττες στα ματς που δεν έπαιξε ο παίκτης από τότε που ήρθε στο Μπρούκλιν. Αντίθετα με εκείνον στο παρκέ είναι μια εντελώς άλλη ομάδα, έχοντας ρεκόρ 34-8 όπως βλέπετε και στο γράφημα του sofascore.

Ο Χάρντεν είναι απαραίτητος για την σωστή λειτουργεία της επίθεσης του και αποτελεί τον άνθρωπο που κάνει το βήμα πίσω για να βγουν μπροστά στο σκοράρισμα οι Ντουράντ και Ίρβινγκ, βοηθώντας πολύ με τις ασίστ του όταν παίζουν και οι τρεις τους.

Χωρίς τον Χάρντεν, οι Νετς ηττήθηκαν με 149-116 από την Ουάσινγκτον, γνώρισαν ήττα από τη Γιουτα με 118-88. Νίκησαν με 111-89 τη Σάρλοτ, ενώ ηττήθηκαν με 115-107 από το Σικάγο. Νίκησαν 139-111 τους Πέλικανς και έχασαν με 126-101 από τους Λέικερς. Νίκη με Μινεσότα Σάρλου και Πέλικανς, αλλά και ήττα από Σίξερς, Χιτ και Ράπτορς. Ακολούθησαν 4 σερί νίκες με Σελτικς, Σανς, Ραπτορς, Πεισερς, ενώ στη συνέχεια γνώρισαν τέσσερις συνεχόμενες ήττες από Πορτλαντ, Μπακς (2), Μάβερικς. Τελείωσαν τη regular season με νίκες κόντρα σε Ντένβερ, Σικάγο και Κλίβελαντ.

Με αυτόν στο παρκέ βάζουν 119.5 πόντους και δέχονται 113, ενώ χωρίς εκείνον μετρούν 117.7 και δέχονται 116. Επιπλέον όταν ο «Μούσιας» παίζει, οι Νετς είναι καλύτεροι τόσο σε ποσοστό εντός πεδιάς, όσο και στα σουτ τριών πόντων όπως παρατηρείτε και στο παραπάνω γράφημα του sofascore. Oι ασίστ είναι οριακά πεσμένες με εκείνον στο παρκέ, παρόλο που μιλάμε για τον κορυφαίο πασέρ της ομάδας του Στιβ Νας, ενώ τέλος όταν ο Χάρντεν βρίσκεται στην πεντάδα των Νετς, εκείνοι κάνουν ένα λάθος λιγότερο ανά παιχνίδι από τα παιχνίδια που δεν αγωνίζεται.

H επίδραση του «Μούσια»

Ο «Μούσιας» είναι άνθρωπος που με τη δημιουργία του κάνει μάγκες τους συμπαίκτες του και κατευθύνει μαεστρικά την επίθεση, αφού πότε εκτελεί και πότε πασάρει. Όπως είπαμε και παραπάνω είναι με διαφορά ο κορυφαίος δημιουργός της ομάδας και ο παίκτης που κάνει στην άκρη στο σκοράρισμα για να πάρουν παραπάνω προσπάθειες οι Ντουράντ και Ίρβινγκ, επιλέγοντας να συνεισφέρει με ασίστ σε πολλές περιπτώσεις.

Διανύει εκπληκτική σεζόν (24.6 πόντους και 7.9 ασίστ), ενώ βρίσκεται στην πιο ώριμη φάση της καριέρας του στους Νετς, οι οποίοι εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από εκείνον. Έχει κόψει τα πολλά τραβηγμένα σουτ, είναι ήρεμος και ξέρει τι θέλει να κάνει πάνω στο παρκέ και τι χρειάζεται η ομάδα του από εκείνον.

Μπορεί στο πρώτο ματς να μην στοίχισε η απουσία του στους Νετς, όμως σίγουρα στο Game 2 κόντρα στους Μπακς θα πρέπει να προσέξουν πολύ περισσότερο, αφού η παρέα του Γιάννη Αντετοκούνμπο θα είναι υποψιασμένη και έτοιμη να κάνει ζημιά με ένα break. Ο Χάρντεν είναι ο κουμανταδόρος των Νετς και πολλές φορές χωρίς εκείνον δείχνουν να χάνουν τον προσανατολισμό τους μέσα στο ματς.