Τριέστε - Βίρτους 80-78: Κράτησε την έδρα της και απομακρύνεται από... μπελάδες

Η Τριέστε είχε τις λύσεις για να... μπλοκάρει το παιχνίδι της Βίρτους και επικράτησε με 80-78 της πρωτοπόρου για να αποφύγει τους «μπελάδες» στην Serie A.

Μετά την πικρή διαβολοβδομάδα και τις δύο ήττες, η Βίρτους είδε τη νίκη να φεύγει από κοντά της και στην έδρα της Τριέστε (80-78) για την 24η αγωνιστική της Ιταλίας. Οι γηπεδούχοι είχαν καταφέρει να βάλουν δύσκολα στους Μπολονέζους (που παραμένουν στην κορυφή) και στον πρώτο γύρο, με το ματς εκείνο όμως δικαιώνει την ομάδα του Σκαριόλο.

Οι παίκτες του Λέ​​​​​​γκοβιτς πήραν τα ηνία του αγώνα και δεν χαρίστηκαν στη Βίρτους. O Σενγκέλια τόσο σε σκοράρισμα όσο και σε δημιουργία έδωσε βοήθειες στην ομάδα του ώστε να βρεθεί ο τρόπος να φύγουν με το διπλό. Ο Μπελινέλι σκόραρε από μακριά για το 67-69, ενώ Μάνιον και Σενγκέλια ήταν ψύχραιμοι από την γραμμή όταν χρειάστηκε ξανά η Βίρτους. Ο Γεωργιανός ψηλός έφερε το ματς στα ίσια με τον Κόρεϊ Ντέιβις να απαντά και να βάζει μπροστά την Τριέστε στα 19''. Ο Μπελινέλι δεν βρήκε στόχο από την περιφέρεια στο τελευταίο σουτ και τα τελευταία στρώματα της βαθμολογίας αποχωρίστηκαν την Τριέστε.

Για τους νικητές, ο Τέρι είχε 19 πόντους με 14 ριμπάουντ και 2 ασίστ, ο Μπάρτλεϊ 14 με 3 ριμπάουντ και ασίστ και ο Σκάιλαρ Σπένσερ 14 πόντους με 9 ριμπάουντ. Από την άλλη, ο Σενγκέλια έκανε double-double με 18 πόντους και 10 ριμπάουντ, ο Νίκο Μάνιον συμπλήρωσε ακόμη 17 και ο Λούντμπεργκ είχε άλλους 10, όσους και ο Γουίμς.

Τα δεκάλεπτα: 16-20, 45-45, 64-59, 80-78

@Photo credits: twitter/ virtus segafredo bologna