Βίρτους Μπολόνια: Απάντησε θετικά ο Κρις Κιόζα

Ευαγγελος Στελλάκης
Ο Κρις Κιόζα φέρεται να έχει φτάσει σε οριστική συμφωνία με τους διοικούντες της Βίρτους Μπολόνια για διετές συμβόλαιο συνεργασίας.

Οι δύο πλευρές είχαν φτάσει πολύ κοντά στην ολοκλήρωση της μεταγραφής πριν από περίπου ένα μήνα, ωστόσο ο πρώην παίκτης των Νετς αποφάσισε να περιμένει για ένα διάστημα την αγορά του ΝΒΑ, μήπως και φτάσει στα χέρια του κάποια ενδιαφέρουσα πρόταση.

Όπως αναφέρει το Bologna Sport News, η Βίρτους του Σέρτζιο Σκαριόλο, θέλοντας να τρέξει τις εξελίξεις, με την έναρξη της προετοιμασίας της ιταλικής ομάδας να είναι πλέον ορατή στον ορίζοντα (16/8 η πρώτη συγκέντρωση), ανέβασε το οικονομικό ύψος της προσφοράς της προς τον παίκτη, με τον 26χρονο πλειμέικερ να δίνει τελικά καταφατική απάντηση.

Ο Κιόζα (1.80μ.) έπαιξε πέρσι σε 28 παιχνίδια του ΝΒΑ με την ομάδα του Μπρούκλιν, μετρώντας 4 πόντους, 3 ασίστ και 1.1 ριμπάουντ ανά 11 λεπτά δράσης στην κανονική περίοδο. Παλαιότερα είχε σύντομα περάσματα κι από Χιούστον Ρόκετς και Ουάσινγκτον Ουίζαρντς.

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα, το μόνο που απομένει για να σφραγιστεί η μεταγραφή είναι η επισημοποίηση της μέσω ανακοίνωσης από πλευράς Βίρτους, η οποία δεν θα αργήσει να γίνει πραγματικότητα. Δεν αποκλείεται να συμβεί αυτό μέσα στις επόμενες ώρες.

Ο βραχύσωμος άσος παρουσιάζεται ως το «Plan B» των πρωταθλητών Ιταλίας, από τη στιγμή που ο πρωταρχικός τους στόχος δεν προχώρησε. Η «νούμερο ένα» επιλογή ήταν ο πρώην παίκτης της Φενερμπαχτσέ, Μπραντ Ουοναμέικερ, χωρίς να ευδοκιμήσει πάντως το deal.