Πιέρια Χένρι: Πήρε από το χέρι την Μπασκόνια και θέλει να την πάει μέχρι τα playoffs

Αντωνία Σπανού
Ο Πιέρια Χένρι έχει αποφασίσει να βάλει την ομάδα του στα playoffs και παλεύει με όλες τις δυνάμεις του για να το καταφέρει.

Πριν από μερικά χρόνια είχε ακουστεί για τον Ολυμπιακό, εκείνος επέλεξε τελικά την Ούκινς και πλέον ο Πιέρια Χένρι κάνει πράγματα και θαύματα με την φανέλα της Μπασκόνια. Με μια ζωή βγαλμένη από σενάριο ταινίας, ο Χένρι έμαθε από πολύ μικρός να στηρίζεται στα δικά του πόδια και να μην αφήνει τίποτα στην τύχη. Στην δεύτερη σεζόν του στην Euroleague έχει βελτιώσει αισθητά το παιχνίδι του, έχει αλλάξει την οπτική του και αυτό βγαίνει στο παρκέ.

Πήρε τον χρόνο που χρειάζονταν και φέτος ο Χένρι είναι ο παίκτης που θα ήθελε κάθε ομάδα στα γκαρντ της. Έχει βελτιωθεί σε κάθε τομέα του παιχνιδιού, έχει αλλάξει το επίπεδο του και πλέον είναι ένας ολοκληρωμένος ηγέτης. Το καλοκαίρι πήρε την απόφαση να μείνει στην Μπασκόνια, παρότι είχε προσφορές και τα θετικά αυτού βγαίνουν τώρα.

Ενώ στην αρχή φάνηκε ότι η ομάδα του δεν μπορούσε να ακολουθήσει τα καλά του παιχνίδια και να φέρει αποτελέσματα, πλέον πιστώνεται την συνολική αλλαγή της Μπασκόνια και βγαίνει μπροστά στην προσπάθεια που κάνει για να μπει στα playoffs. H Μπασκόνια ξεκίνησε νωθρά, συνεχόμενες ήττες άρχισαν να δείχνουν ότι δύσκολα θα διεκδικήσει κάτι, αλλά όλοι έκαναν λάθος. Οι Ισπανοί επέστρεψαν στην κούρσα, δείχνουν αποθέματα ενέργειας, ταλέντου και ψυχής και πλέον είναι πρόβλημα των αντιπάλων της να βρουν τρόπο να την σταματήσουν.

Σε αυτό μεγάλο μερίδιο έχει ο Χένρι. Είναι ο καλύτερος παίκτης της Μπασκόνια, έχει 10,1 πόντους, σε 26:32'' που βρίσκεται στο παρκέ, μοιράζει 7,2 ασίστ, έχει 3,2 ριμπάουντ, 1,7 κλεψίματα, ενώ είναι πρώτος και στην αξιολόγηση με 15,7 βαθμούς κατά μέσο όρο. Συνολικά από την αρχή της σεζόν έχει κάνει μόλις 4 παιχνίδια, με μονοψήφια ή αρνητική αξιολόγηση, όντας εντυπωσιακός σε όλα τα υπόλοιπα.

Οι Βάσκοι έχουν μπει σε ένα ράλι για να προλάβουν τα playoffs και οι 8 νίκες στα τελευταία 9 ματς το αποδεικνύουν αυτό. Ειδικά στο τελευταίο παιχνίδι κόντρα στην Αρμάνι Μιλάνο ήταν καταπληκτικός με 19 πόντους, απίθανη στατιστική, 5 ριμπάουντ, 6 ασίστ και 26 βαθμούς στην αξιολόγηση του και όπως παραδέχτηκε και ο Μεσίνα έκοψε τον κ@@ο στους Ιταλούς. Είναι τρίτος σε ασίστ σε όλα την διοργάνωση, έχοντας από πάνω του μόνο Σβεντ και Καλάθη, είναι πρώτος σε κλεψίματα ενώ είναι 7ος στην αξιολόγηση όλης της διοργάνωσης.

Η εξέλιξη του είναι μοναδική και δεν γίνεται κάποιος να μην την προσέξει. Η εμπειρία του στην Euroleague του έχει κάνει μόνο καλό, χρειάστηκε χρόνο, αλλά τον εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο και πλέον η αντίληψη του στο παρκέ έχει πάει στο υψηλότερο επίπεδο. Έχει καταφέρει να γίνει ένας τρομερός πασέρ και αν μειώσει και τα λάθη του, θα είναι πλέον απαραίτητος για κάθε ομάδα. Η Μπασκόνια αυτή την στιγμή δίνει μια τεράστια «μάχη» και ο γκαρντ της θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο.

Είναι στο 17-14, παλεύει για την 8η θέση μαζί με Ζενίτ και Βαλένθια και το μόνο που έχει να κάνει είναι να συνεχίσει να κερδίζει. Πολλοί δεν την πίστεψαν, στην αρχή δυσκολεύτηκε, αλλά πλέον πάει να κάνει ένα δυνατό φινάλε.

Ο Χένρι συνθέτει έναν γκαρντ με πολλά ταλέντα, τώρα στα δύσκολα που κρίνεται βγαίνει μπροστά και σίγουρα αναμένεται να γίνει... σφαγή μπροστά στα πόδια του, το επόμενο καλοκαίρι.

Διαβάστε ακόμα:

EuroLeague: Πέρασαν 31 αγωνιστικές και οι θέσεις των playoffs ψάχνουν κατόχους!

« Η ΤΣΣΚΑ ενδιαφέρεται για Γκριγκόνις» (pic)

Καντέρ: «Δέχομαι απειλές για τη ζωή μου, με προστατεύει το FBΙ» (vid)