Παναθηναϊκός: Ποια θα ήταν η ιδανική τριάδα για να ανανεώσει; (poll)

Γιώργος Κούβαρης
Ο Παναθηναϊκός θα έχει... πολλά ανοικτά θέματα καθώς θα κληθεί να κάνει κίνηση προκειμένου να κρατήσει Παπαπέτρου, Μήτογλου, Νέντοβιτς και Χεζόνια. Με το λογικό σενάριο ότι είναι δύσκολο να κρατήσει και τους τέσσερις!

Το ερχόμενο καλοκαίρι αναμένεται να είναι ιδιαίτερα «καυτό» και δύσκολο όσον αφορά τον σχηματισμό του «πράσινου» ρόστερ.

Και αυτό διότι θα υπάρχουν πολλές εκκρεμότητες όσον αφορά τις ανανεώσεις συμβολαίων βασικότατων παικτών. Σίγουρα, κανείς δεν βάλει το χέρι του στη φωτιά και να πει με σιγουριά από τώρα, ποια θα είναι η οικονομική κατάσταση του συλλόγου. Όπερ και σημαίνει ότι στην παρούσα φάση υπάρχουν συγκεκριμένα δεδομένα. Και αυτά έχουν να κάνουν με όλα όσα ίσχυαν και τη φετινή σεζόν. Έσοδα-έξοδα.

Η μοναδική παράμετρος που ενδέχεται να προστεθεί στο «όσα βάλω στα ταμεία, τόσα θα ξοδέψω» και αφορά την παρουσία του κόσμου στο ΟΑΚΑ. Κάτι που αναμένεται να δώσει ώθηση στα έσοδα του Παναθηναϊκού και να αυξήσει το μπάτζετ ενόψει της νέας αγωνιστικής σεζόν. Ακόμα και έτσι, ίσως να μην είναι αρκετά τα έσοδα ώστε να παραμείνουν στην ομάδα και οι τέσσερις παίκτες που θα έχουν «βαριά» συμβόλαια από την επόμενη αγωνιστική σεζόν.

Έχουμε και λέμε:

Ιωάννης Παπαπέτρου. Εκπνέει το τριετές συμβόλαιο που είχε υπογράψει το καλοκαίρι του 2018. Φέτος μετράει στην EuroLeague κατά μέσο όρο 12,6 πόντους, 4,4 ριμπάουντ, 2,4 ασίστ με 45% στα δίποντα, 34% στα τρίποντα και 73% στις βολές.

Ντίνος Μήτογλου. Ολοκληρώνεται το τετραετές συμβόλαιο το οποίο τον κρατούσε στο ΟΑΚΑ από το 2017. Από τη πλευρά του έχει 9,1 πόντους, 5,4 ριμπάουντ, 1 ασίστ με 57% στα δίποντα, 25% στα τρίποντα και 71% στις βολές.

Νεμάνια Νέντοβιτς. Πέρυσι το καλοκαίρι είχε υπογράψει για έναν χρόνο. Είναι ο πρώτος σκόρερ του Παναθηναϊκού με 16,7 πόντους, 3,8 ασίστ και 2 ριμπάουντ σουτάροντας με 52% στα δίποντα, 35% στα τρίποντα και 83% στις βολές.

Μάριο Χεζόνια. Το «μπαμ» του περασμένου μήνα, έχοντας υπογράψει με τη σειρά του έως το τέλος της σεζόν. Αν και στη δική του περίπτωση υπάρχει το εμπόδιο της Μπαρτσελόνα η οποία διατηρεί τα δικαιώματά του. Στα 4 ματς της EuroLeague που έχει πάρει μέρος μετράει 15,5 πόντους, 3,3 ριμπάουντ, 1,3 ασίστ με 44% στα δίποντα, 35% στα τρίποντα και 83% στις βολές.

Αν πάρουμε έως δεδομένο ότι αυτή τη στιγμή θεωρείται δύσκολο (αν όχι αδύνατον) να ανανεώσουν και οι τέσσερις παίκτες βάσει των οικονομικών συνθηκών του συλλόγου, εσείς ποια τριάδα θα θέλατε να δείτε στο ΟΑΚΑ και τη νέα σεζόν;

Loading...