Ερυθρός Αστέρας - Βαλένθια 76-73: Το πήρε ο Λόιντ, το επικύρωσε ο Ο' Μπράιντ (vid)

Μιχάλης Γκιουλένογλου
Ο Ερυθρός Αστέρας (5-10) πήρε τη νίκη απέναντι στη Βαλένθια (9-6) για την 15η αγωνιστική της EuroLeague, χάρη στους 9 πόντους του Τζόρνταν Λόιντ στην τελευταία περίοδο και το καθοριστικό κλέψιμο του Τζόνι Ο' Μπράιαντ.

Οι φωνές του Σάσα Ομπράντοβιτς ήταν διαπεραστικές. Ακόμη και όταν ο Αστέρας ήταν μπροστά στο σκορ. Ο Σέρβος προπονητής γνώριζε τι μπορούσε να ακολουθήσει.

Γνώριζε, ωστόσο πως είχε τον Τζόρνταν Λόιντ στην ομάδα του. Ο Αμερικανός, από τους πρώτους σκόρερ της EuroLeague, «εκτέλεσε» την πρώην ομάδα του.

Ο Λόιντ είχε βοήθεια, αφού ο Τζόνι Ο' Μπράιαντ, πέρα από τους 15 πόντους έκανε και το κλέψιμο του αγώνα!

Το ματς

Ένα σερί 9-0 επέτρεψε στον Αστέρα να προηγηθεί (33-24) και να βάλει τη Βαλένθια στη διαδικασία να τον κυνηγάει για ένα μεγάλο διάστημα του αγώνα.

Οι γηπεδούχοι ξέφυγαν μέχρι και με 12 πόντους (48-36 στο 21'). Η ισπανική ομάδα δεν τα παράτησε, μολονότι ο Ντούμπλιεβιτς δεν βρέθηκε σε καλή βραδιά.

Κατάφερε όχι μόνο να μειώσει τη διαφορά, αλλά και να περάσει μπροστά στο σκορ (67-65 στο 33').

Μέχρι το τέλος οι δύο ομάδες πήγαν «χεράκι χεράκι». Μέχρι το 72-71. Ο Λόιντ ευστόχησε σε ένα δύσκολο δίποντο και στην επόμενη επίθεση ο Ντούμπλιεβιτς υπέπεσε σε επιθετικό φάουλ. Και ο Νταβίντοβατς έβαλε ένα εξαιρετικά δύσκολο καλάθι για το 76-71.

Η Βαλένθια επιχείρησε με τρίποντο να κλείσει την... ψαλίδα, αλλά ο Ντούμπλιεβιτς συνέχισε να αστοχεί. Ο Λαμπεϊρί ήταν εκεί. Κερδισμένο ριμπάουντ και φάουλ. Με δύο βολές το σκορ έγινε 76-73. Και η Βαλένθια δεν τα παράτησε!

Μέχρι το λάθος του Πρέπελιτς, το πρώτο στον αγώνα, 8 δεύτερα πριν το τέλος! Ο Τζόνι Ο' Μπράιαντ έγινε ο κάτοχος της μπάλας και ο άνθρωπος που έφερε στον Αστέρα τη νίκη.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Ο Αστέρας πήγε το παιχνίδι κοντά στο καλάθι της Βαλένθια. Εχει 67.6% στα δίποντα, ενώ ανανέωσε 6 επιθέσεις. Έβαλε τους κρίσιμους πόντους και στην άμυνα πήρε το κάτι παραπάνω. Χώρια που οι Σέρβοι είχαν 22 ασιστ, 6 κλεψίματα και μόλις 9 λάθη.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Τζόρνταν Λόιντ και ο Τζόνι Ο' Μπράιαντ (2 κλεψ.) με 20 και 15 πόντους, αντίστοιχα.

ΑΦΑΝΕΙΣ ΗΡΩΕΣ: Ο Ντέγιαν Νταβίντοβατς με 8 πόντους, 5 ριμπάουντ, 4 ασίστ και το κρίσιμο τελευταίο καλάθι του Αστέρα.

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ: Κακή η εμφάνιση του Σαμ Φαν Ρόσομ, σε... ρηχά νερά Ντούμπλιεβιτς, Ουίλιαμς.

ΣΗΜΕΙΟ – ΚΛΕΙΔΙ: Ο Αστέρας προηγήθηκε με 74-71 και στην επόμενη επίθεση ο Ντούμπλιεβιτς υπέπεσε σε επιθετικό. Στην επόμενη φάση οι Σέρβοι έκαναν το 76-71.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Ο Κόρι Ουόλντεν έκλεψε την μπάλα και έκανε ένα εντυπωσιακό κάρφωμα για να επισφραγίσει την προσπάθειά του.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Ο Αστέρας την απώλεια της διαφοράς των 10 πόντων. Η Βαλένθια την έλλειψη ψυχραιμίας στο τέλος και την αδυναμία των αστέρων της να μπουν στο παιχνίδι.

Τα δεκάλεπτα: 20-22, 45-36, 57-57, 76-73.