Σενγκέλια στον Αρλάουκας: «Το όνειρο μου είναι να κερδίσω κάτι, ο σκοπός μου είναι να επιστρέψω στο ΝΒΑ» (pod)

Αντωνία Σπανού
Ο αρχηγός της Μπασκόνια, Τορνίκε Σενγκέλια, μίλησε στον Τζο Αρλάουκας και στο podcast του «The Crossover».

Το πως να γίνει κάποιος ηγέτης είναι το θέμα της νέας εκπομπής του «The Crossover» με τον Τζο Αρλάουκας και έχει καλεσμένο τον Τορνίκε Σενγκέλια, τον αρχηγό της Μπασκόνια, που κάνει την καλύτερη του σεζόν στην Euroleague, αλλά πιθανότατα θα είναι εκτός playoffs.

Από το ξεκίνημα του στην Γεωργία, διέσχισε όλο τον κόσμο με ένα μοναδικό σκοπό, να παίξει το παιχνίδι που είχε στην καρδιά του, με αποφασιστικότητα και ασταμάτητη προσπάθεια.

«Δεν είχαμε ηλεκτρισμό. Κατά την διάρκεια της ημέρας, ίσως να είχαμε ρεύμα δύο ώρες. Είχες τις δικές σου και μετά ο γείτονας. Η πρώτη μου μπασκετική ανάμνηση ήταν όταν ήμουν πέντε ή έξι χρονών, όταν για τα γενέθλια μου οι γονείς μου μου έδωσαν μια μπάλα. Από τότε, δεν υπήρχε τίποτα άλλο στο μυαλό μου».

Ο πατέρας του Σενγκέλια ήταν και εκείνος παίκτης στην Γεωργία.

«Δεν τον θυμάμαι να παίζει. Αλλά τον θυμάμαι να είναι πολύ πολύ σκληρός στο γήπεδο. Ήταν κακός... ήταν τεράστιος, ίσως 140 ή 150 κιλά. Σκέτη δύναμη».

Αλλά στα 15 του χρόνια, ο Σενγκέλια άφησε το σπίτι του για μια ευκαιρία στην Βαλένθια, με την οποία τελικά κέρδισε τον τίτλο του 2010 του Eurocup, πριν μετακομίσει στο Βέλγιο και μετά στο Μπρούκλιν και το Σικάγο για το ΝΒΑ. Έφτασε στην Βιτόρια το 2014 και έγινε το πρόσωπο της ομάδας.

Πιέζει τον εαυτό του μέχρι το τέλος και έχει καταφέρει να αλλάξει το επίπεδο στην καριέρα του, ενώ ήταν και μέλος της πρώτης ομάδας της Euroleague την σεζόν 2017/18. Πλέον, είναι υποψήφιος για την καλύτερη ομάδα της δεκαετίας.

«Ήταν στο DNA μου. Μερικές φορές, ακόμα και αν ήμουν κουρασμένος και πίστευα ότι μπορούσα να με πιέσω παραπάνω, θα το έκανα. Είναι μέσα μου. Όποτε νομίζεις ότι πιέζεσαι και πεις, ''ΟΚ αυτή η προπόνηση τελείωσε''. Εκείνο το σημείο είναι που λέω, '' Μπορείς παραπάνω;''»

Ακούστε όλη την συνέντευξη του Αρλάουκας: