Σλούκας: «Ανεβαίνει» και μαζί «τραβάει» και την Φενέρμπαχτσε!

Αντωνία Σπανού
Η Φενέρμπαχτσε δεν ξεκίνησε καλά την Euroleague, αλλά η πορεία της έχει ανοδική πορεία και την ίδια ακριβώς πορεία έχει και ο Κώστας Σλούκας.

Η Euroleague είναι ένας «Μαραθώνιος» και αυτό μπορεί ακούγεται χιλιοειπωμένο, αλλά δεν θα μπορούσε να είναι πιο πραγματικό. Φέτος με την αύξηση των ομάδων τα πράγματα είναι ακόμα πιο... ανοιχτά για όλους και κάθε αποτέλεσμα έχει σημασία. Μεγάλη κερδισμένη, η οποία «ανασαίνει» ακόμα είναι η Φενέρμπαχτσε.

Η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς ξεκίνησε πολύ άσχημα την διοργάνωση και η μία κακή εμφάνιση ακολουθούσε την επόμενη, με το ευρωπαϊκό κοινό να κοιτά αποσβολωμένο κάτι που δυσκολευόταν να διαχειριστεί.

Τα νεύρα και τα ξεσπάσματα του Σέρβου προπονητή έγιναν πρώτο θέμα, η κάμερα ακολουθούσε κάθε στιγμή απογοήτευσης κάθε παίκτη από τον πάγκο μέχρι το παρκέ και η κριτική έγινε «ξυράφι» για κάθε έναν που φορά την φανέλα της τούρκικης ομάδας.

Τίποτα δεν έδειχνε να πηγαίνει καλά και οι νίκες ήταν η εξαίρεση στον κανόνα των ηττών στις οποίες βάδιζε η Φενέρμπαχτσε. Μέχρι και την 16η αγωνιστική της διοργάνωσης το ρεκόρ ήταν 5-11 και το μέλλον έδειχνε τρομαχτικό για τους Τούρκους, που τα τελευταία χρόνια έχουν μάθει να πρωταγωνιστούν και να φτάνουν τουλάχιστον μέχρι το Final 4, ενώ είναι πάντα ένα από τα φαβορί.

Η κριτική δεν άφησε κανέναν ανεπηρέαστο και ένας από εκείνους που βρέθηκαν στο... στόχαστρο ήταν ο Κώστας Σλούκας. Ο Έλληνας γκαρντ δεν ξεκίνησε καλά και αυτό φαινόταν από τους αριθμούς του, μέχρι τα αποτελέσματα της ομάδας του.

Οι πρώτες αγωνιστικές δεν ήταν καλές για τον Σλούκα, που φυσικά έπαιρνε χρόνο στον παρκέ, αλλά δεν μπορούσε να βγάλει τον καλό εαυτό του. Στις 5 πρώτες αγωνιστικές έμεινε σε μονοψήφια συγκομιδή, ενώ αποκορύφωμα ήταν το παιχνίδι κόντρα στην Μακάμπι Τελ Αβίβ που ήταν αρνητικός και είχε και αρνητική αξιολόγηση για πρώτη και τελευταία φορά την φετινή σεζόν.

Κάπου εκεί έδειξε να συνέρχεται και να βγάζει στο παρκέ ποιότητα. Σημείο αναφοράς μπορεί να γίνει το παιχνίδι της 11η αγωνιστικής κόντρα στην Χίμκι, από όπου και ανέβασε κατακόρυφα την απόδοση του και δεν έπεσε ποτέ ξανά. Στο παιχνίδι αυτό είχε 19 πόντους και 9 ασίστ, με 23 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης, ενώ κόντρα στην Άλμπα ήταν πραγματικά ασταμάτητος, με την καλύτερη του εμφάνιση φέτος. Είχε 23 πόντους και 10 ασίστ, ενώ τρέλανε την αξιολόγηση με 39 βαθμούς.

Η Φενέρμπαχτσε έχει αρχίσει να ανεβαίνει, έχει πάρει συνεχόμενες νίκες και πλέον είναι μια... ανάσα από την 8άδα. Ο Σλούκας είναι εξαιρετικός. Έχει σταθεροποιήσει την απόδοση του σε ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο και το δείχνει σε κάθε αγώνα. Είναι μόνιμα διψήφιος, έχει ήδη τρία double double στην σεζόν και έχει ανεβάσει κατακόρυφα και τους αριθμούς του.

Μόλις σε 7 ματς δεν έχει καταφέρει να έχει διψήφιο αριθμό πόντων και όλα μέχρι την 10η αγωνιστική. Κατά μέσο όρο έχει 30:31'' λεπτά συμμετοχής, 11.5 πόντους με 42.6% στο τρίποντα, κατεβάζει 3 ριμπάουντ και έχει και 6.8 ασίστ ανά παιχνίδι, όντας δεύτερος σε όλη την διοργάνωση, κάτω μόνο από τον Νικ Καλάθη, ενώ στην αξιολόγηση έχει φτάσει μέχρι το 16.2, αφήνοντας πίσω τις εμφανίσεις των πρώτων αγωνιστικών που τον «ρίχνουν».

Η Φενέρμπαχτσε έχει 12 αγωνιστικές να κυνηγήσει το όνειρο και να βρεθεί από τον πάτο στα playoffs και φαίνεται ότι θα το κάνει με όλες της τις δυνάμεις και όσο έχει τον Σλούκα σε αυτή την κατάσταση, μπορεί να είναι αισιόδοξη.