Η τελευταία μεγάλη ευκαιρία του Σάκοτα

Gazzetta team
Ο Ερυθρός Αστέρας εξέτασε τουλάχιστον οκτώ περιπτώσεις προπονητών πριν δώσει το χρίσμα στον Ντράγκαν Σάκοτα, ο οποίος επέστρεψε φέτος στο Βελιγράδι έπειτα από 12 χρόνια κι έχει μπροστά του την τελευταία μεγάλη πρόκληση.

Λίγες εβδομάδες έπειτα από την αποχώρηση του Μίλαν Τόμιτς κι ενώ μεσολάβησε το σύντομο πέρασμα του υπηρεσιακού Άντριγια Γκαμπρίλοβιτς από την άκρη του πάγκου, ο Ερυθρός Αστέρας έκανε την έκπληξη και συμφώνησε με τον Ντράγκαν Σάκοτα για 1+1 χρόνια.

Ο «Σάλε» αποχαιρέτησε την Ελλάδα και τον ρόλο του τεχνικού διευθυντή στην ΑΕΚ αναλαμβάνοντας ξανά χρέη πρώτου προπονητή στους «ερυθρόλευκους» μετά από την τρίτη θητεία του στην «Ένωση» που ολοκληρώθηκε το 2018.

Το ζήτημα, λοιπόν που προέκυψε στη Σερβία σε ό,τι αφορά τη συμφωνία του Ερυθρού Αστέρα με τον Σάκοτα έχει να κάνει ακριβώς στο ότι ο έμπειρος κόουτς ήταν εκτός πάγκων και... επιστρατεύτηκε για να αλλάξει την εικόνα της ομάδας του Βελιγραδίου.

Σύμφωνα, λοιπόν με πληροφορίες από το Βελιγράδι και το mozzartsport.com, οι «ερυθρόλευκοι» εξέτασαν αρκετές περιπτώσεις. Αρχής γενομένης από τον Σάσα Ομπράντοβιτς και τον νέο ομοσπονδιακό προπονητή της Σερβίας, Ιγκόρ Κοκόσκοφ ως τους Ντούσκο Ιβάνοβιτς, Μπόγκνταν Τάνιεβιτς, Βλάντιμιρ Γιοβάνοβιτς, Γιώργο Μπαρτζώκα, Πέδρο Μαρτίνεθ, Τσάβι Πασκουάλ, Τζιανμάρκο Ποτζέκο και Σιμόνε Πιανιτζιάνι.

Όλοι τους ήταν στο... ραντάρ του Ερυθρού Αστέρα πριν έλθει η συμφωνία με τον Σάκοτα. Το ζήτημα στις περισσότερες των περιπτώσεων είχε να κάνει επίσης με το οικονομικό κομμάτι, από τη στιγμή που οι ξένοι προπονητές αξίωναν 500-700.000 ευρώ ετησίως για να αναλάβουν.

Εξάλλου ο πρόεδρος Νεμπόισα Τσόβιτς είχε παραδεχτεί στη συνέντευξη Τύπου μετά την αποχώρηση του Τόμιτς πως οι «ερυθρόλευκοι» δεν ήταν ικανοί να καταβάλουν μεγάλο ποσό για τον επόμενο προπονητή τους. Λίγες εβδομάδες μάλιστα πριν αναλάβει τα νέα καθήκοντα του, ο Σάκοτα είχε αποκαλύψει ότι δεν είχε πια τη διάθεση να συνεχίσει να ζει και να εργάζεται στην Αθήνα, αναμένοντας μια ευκαιρία που δεν μπορούσε να αρνηθεί.

Η πρόταση ήλθε σε λιγότερο από δυο μήνες και ο Σερβοέλληνας κόουτς επέστρεψε στο Βελιγράδι όπου πανηγύρισε την κατάκτηση του κυπέλλου του 2016 και πλέον καλείται να διατηρήσει τον Ερυθρό Αστέρα στην κορυφή της Αδριατικής Λίγκας, παρουσιάζοντας παράλληλα ένα ανταγωνιστικό σύνολο στην EuroLeague.