Τα Όσκαρ και τα «βατόμουρα» της 2ης αγωνιστικής

Νίκος Καρφής
Η Euroleague Greece μοιράζει τα Όσκαρ και τα «βατόμουρα» στους κορυφαίους και τους χειρότερους της 2ης αγωνιστικής.

Η 2η αγωνιστική της Euroleague ολοκληρώθηκε και έφτασε η ώρα να επιλέξουμε τους καλύτερους και χειρότερους.

Πάμε να δούμε τις επιλογές της Euroleague Greece

Παίκτης-ευχάριστη έκπληξη: Ο Κούριτς με 24 πόντους και 26 στο ranking απέναντι στη Ζενίτ, ο Μίτσιτς με 22 πόντους και 13 ασίστ, αλλά και ο Μιλουτίνοφ με 17 πόντους και 14 ριμπάουντ κόντρα στη Βαλένθια.

Παίκτης-απογοήτευση: Ο Κάλινιτς είχε μόλις 2 πόντους και 1 στην αξιολόγηση κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα. Δυσαρεστημένος από την εμφάνιση του θα είναι και ο Παπαπέτρου που είχε 3 πόντους με 2/7 σουτ και -3 στην αξιολόγηση.

Η νίκη της αγωνιστικής: Η Βιλερμπάν που έκανε μεγάλη ανατροπή με τον Παναθηναϊκό και η επικράτηση του Ερυθρού Αστέρα απέναντι στη Φενέρ, σε ένα ματς που το έλεγξε από την αρχή. Εντυπωσιακές νίκες έκαναν τόσο ο Ολυμπιακός, όσο και η Μπάρτσα.

Τα στατιστικά που ξεχώρισαν: Οι 14/27 βολές του Παναθηναϊκού, οι μόλις 56 πόντοι της Φενέρ κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα, τα 7 επιθετικά ριμπάουντ του Μιλουτίνοφ, αλλά και το εντυπωσιακό τελικό σκορ (106-105) στο Εφές-Αλμπα.

Limit-up: Σε αυτή την κατηγορία αξίζει να βρίσκεται η Βιλερμπάν που δεν σταματά να εντυπωσιάζει. Μετά την εντυπωσιακή νίκη με τον Ολυμπιακό, πήρε το ροζ φύλλο αγώνα και απέναντι στο τριφύλλι με φοβερή ανατροπή στο τέλος. Εξαιρετικός ήταν και ο Ολυμπιακός που άφησε πίσω του το στραπάτσο από τη Βιλερμπάν και διέλυσε τη Βαλένθια.

Limit-down: Η Φενέρ συνεχίζει τις χαμηλές πτήσεις της, αφού έχασε και από τον Ερυθρό Αστέρα, κάνοντας τραγικό ξεκίνημα για την ποιότητα της. Βήμα πίσω έκανε και ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ που έχασε μέσα από τα χέρια απέναντι στη Βιλερμπάν

Ο coach με την μεγαλύτερη επιρροή: Ο Μίτροβιτς που μετά τον Μπλατ κέρδισε τη μάχη των πάγκων και από τον Πεδουλάκη. Ξεχωριστή αναφορά αξίζει και ο Κεμζούρα που είδε τους Πειραιώτες να διαλύουν τη Βαλένθια με όμορφο μπάσκετ.