Ζαλγκίρις όπως... Ολυμπιακός: Παίκτες που πολλαπλασίασαν την αξία τους (vids)

H Euroleague Greece γράφει για την Ζαλγκίρις που θυμίζει Ολυμπιακό ως προς τους παίκτες που αποχωρούν έχοντας εκτοξεύσει τη χρηματιστηριακή αξία τους.

Στις αρχές της δεκαετίας που διανύουμε ο Ολυμπιακός έκανε θαύματα στην Euroleague. Μπορεί οι back to back τίτλοι να είναι η βιτρίνα, μπορεί δίπλα να βρίσκονται και οι δύο συμμετοχές σε τελικούς στην έδρα των τροπαιούχων τελικά, αλλά υπάρχει κι ο τρόπος.

Δε θα ασχοληθούμε με το περίφημο οικονομικό μοντέλο που ακολουθούσαν οι «ερυθρόλευκοι» και μέχρι πρότινος λειτουργούσε, αλλά με την ανάδειξη παικτών.

Για να μπούμε σιγά σιγά στο κλίμα του τίτλου... κάποτε ο Ολυμπιακός έπαιρνε παίκτες και όταν ολοκλήρωναν το συμβόλαιό τους είχαν αποκτήσει διπλάσια και τριπλάσια αξία. Τώρα το κάνει η Ζαλγκιρις.

Χάινς, Χάντερ, Περπέρογλου, Ντάνστον, Παπανικολάου, ΜακΛιν, Σλούκας είναι κλασικές περιπτώσεις παικτών οι οποίο με την παρουσία τους στον Ολυμπιακό εκτόξευσαν τη χρηματιστηριακή τους αξία.

Οι εφτά παραπάνω παίκτες όταν αποχώρησαν από την ομάδα του Πειραιά βρήκαν τουλάχιστον τα διπλάσια συμβόλαια.

Φυσικά για αυτό συνέβαλαν οι ίδιοι με τον κόπο τους, αλλά και η ομάδα με τον τρόπο λειτουργίας και την εμπιστοσύνη που τους έδειξε.

Πάμε και στην ομάδα του Κάουνας.

Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους την τελευταία τριετία εκτός από μία σπουδαία ομαδική δουλειά, σύστησε στη μπασκετική Ευρώπη παίκτες τους οποίος δε γνωρίζαμε καθόλου, η ξέραμε ελάχιστα πράγματα για αυτούς.

Αυτά τα τρία χρόνια η Ζαλγκίρις μετρά έξι παίκτες που όταν αποχώρησαν από το Κάουνας υπέγραψαν συμβόλαια υπερδιπλάσιας αξίας.

Ο Λεκαβίτσιους από τα 100.000 ευρώ περίπου πήγε κοντά στα 400.000 στον Παναθηναϊκό. Ο Μότουμ τη σεζόν 2016-17 πήρε περίπου 300.00 ευρώ και πλέον στην Εφές μετρά κοντά στο εκατομμύριο.

Πέρυσι Πάνγκος και Μίσιτς αποχώρησαν για Βαρκελώνη και Κωνσταντινούπολη αντίστοιχα και πολλαπλασίασαν τις αμοιβές τους. Ακόμη κι ο Τουπάν των 230.000 πήγε στον Ολυμπιακό με λίγα λιγότερα από τα διπλάσια.

Φέτος θα συμβεί κάτι ανάλογο με τους Ντέιβις και Ουάιτ. Ειδικά ο Ντέιβις δεν πρόκειται να υπογράψει με λιγότερα από 1.800.000 ευρώ.

Η Ζαλγκίρις λοιπόν βαδίζει στα βήματα του Ολυμπιακού σε ό,τι αφορά τους παίκτες που βοηθάει να αυξήσουν τις μετοχές τους στην αγορά.