Από τον Πάσκολο και τον Κοκσάλ... στον Ένις (vids)

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Η Euroleague Greece βρήκε τους ήρωες της μίας βραδιάς κόντρα στην άμυνα του Ολυμπιακού την τελευταία διετία.

Ο Ολυμπιακός την τελευταία διετία έχει φροντίσει να φτιάξει πολλές… καριέρες. Παίκτες οι οποίοι πριν τη μεταξύ τους αναμέτρηση κινούνταν σε ρηχά νερά έως και δεν είχαν καν χρόνο συμμετοχής, βρήκαν μπόσικη την «ερυθρόλευκη» άμυνα και την τιμώρησαν.

Η Euroleague Greece βρήκε πέντε «ήρωες της μίας βραδιάς» με αφορμή φυσικά τους 21 πόντους του Ντίλαν Ένις στην ήττα από τον Ερυθρό Αστέρα μιας κι ο Αμερικανός πριν το συγκεκριμένο παιχνίδι είχε 4.3 πόντους μέσο όρο.

ΣΕΖΟΝ 2016-17

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΜΑΚΑΜΠΙ 73-80

ΝΤΙ ΤΖΕΪ ΣΙΛΕΪ

Ο Αμερικανός γκαρντ από το πουθενά... φόρτωσε την άμυνα του Ολυμπιακού με 19 πόντους και ουσιαστικά ήταν ο λόγος που η Μακάμπι νίκησε στο ΣΕΦ.

Ο Ντι Τζέι Σίλεϊ σε 31’ είχε 19 πόντους με 1/4 δίποντα, 5/8 τρίποντα και 2/2 βολές. Φυσικά αυτό είναι και το ρεκόρ καριέρας στην Euroleague (το επανέλαβε και σε ματς με τη Μπάμπεργκ).

ΑΡΜΑΝΙ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 99-83

ΝΤΑΒΙΝΤΕ ΠΑΣΚΟΛΟ

Ο Ιταλός φόργουορντσπάνια έβρισκε ικανοποιητικό χρόνο συμμετοχής στα ευρωπαϊκά ματς της Αρμάνι, αλλά με τον Ολυμπιακό αφήνιασε.

Ο Νταβίντε Πάσκολο νίκησε μόνος του τους Πειραιώτες βρίσκοντας σε 17’ στο τέλος του αγώνα, 15 πόντους (4/5δ., 1/2τρ., 4/4β.), 6 ριμπάουντ και 3 ασίστ.

Οι 25 βαθμοί στο σύστημα αξιολόγησης αποτελούν προσωπικό ρεκόρ καριέρας για τον Πάσκολο στην Euroleague.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΪ 71-80

ΓΚΟΚΣΕΝΙΝ ΚΟΚΣΑΛ

Με το πλεονέκτημα έδρας να μην έχει σφραγιστεί, οι Πειραιώτες ηττήθηκαν στο ΣΕΦ από την Γαλατάσαραϊ έχοντας για πρωταγωνιστή τον Τούρκο γκαρντ.

Ο Κοκσάλ με 13 πόντους έκανε ρεκόρ καριέρας σε πόντους το οποίο φυσικά και διατηρεί ακόμη με ευκολία.

ΣΕΖΟΝ 2017-18

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 62-70

ΛΟΥΚΑΣ ΛΕΚΑΒΙΤΣΙΟΥΣ

Οι «πράσινοι» πανηγύρισαν τη νίκη στο ΣΕΦ χάρη στον Λιθουανό γκαρντ. Με μόλις ένα μήνα στον Παναθηναϊκό και χωρίς να έχει τη φήμη του σκόρερ ή του πρωταγωνιστή, ο Λούκας Λεκαβίτσιους σκόραρε 14 πόντους (11 εκ των οποίων στο τελευταίο δεκάλεπτο) έχοντας 5/8 δίποντα, 1/2 τρίποντα και 1/1 βολή.

ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 89-78

ΝΤΙΛΑΝ ΕΝΙΣ

Αξέχαστο παιχνίδι για τον Αμερικανό γκαρντ των Σέρβων ο οποίος κόντρα στον Ολυμπιακό όχι μόνο σκόραρε 21 πόντους, αλλά «έσπασε» και τέσσερα προσωπικά ρεκόρ στη διοργάνωση.

Για να καταλάβετε πριν το ματς με τον Ολυμπιακό είχε μέσο όρο 4.3 πόντους και με τους Πειραιώτες είχε 21 πόντους, 8 ριμπάουντ και 5 ασίστ!