Πλάθα: «Κρατάω το ότι παλέψαμε»

Gazzetta team
Ο Τζουάν Πλάθα στάθηκε στη μαχητικότητα των παικτών του που πάλεψαν ως το φινάλε απέναντι στον Ολυμπιακό και στάθηκε στην έλλειψη εμπειρίας.

«Αρχίσαμε άσχημα. Το ξεκίνημα ήταν απαίσιο… Αφήσαμε τον Ολυμπιακό να πάρει προβάδισμα 10 πόντων. Στη συνέχεια προσπαθήσαμε να επιστρέψουμε, το διεκδικήσαμε στο φινάλε όμως μας στοίχησαν κάποια πράγματα. Κερδίσαμε σε δυο από τα τέσσερα δεκάλεπτα αλλά δεν είναι αρκετά για να κερδίσεις σε αυτό το γήπεδο. Χρειαζόμασταν μεγαλύτερη εμπειρία, εμείς έχουμε έξι παίκτες που δεν είχαν παίξει ποτέ ξανά εδώ στο παρελθόν. Σε κάθε περίπτωση, είμαι χαρούμενος και υπερήφανος. Κρατάω το ότι παλέψαμε και ήμασταν ανταγωνιστικοί. Οι παίκτες μου πάλεψαν, δεν τα παράτησαν» εξήγησε αρχικώς ο προπονητής της Μάλαγα μετά την ήττα στο ΣΕΦ.

Στη συνέχεια κλήθηκε να σχολιάσει τη διαιτησία: «Είμαι επαγγελματίας προπονητής, δεν μιλάω για τους διαιτητές. Είδα κάποιες περίεργες αποφάσεις αλλά πρέπει να είναι κανείς ή χαζός ή ρομαντικός για να πιστεύει ότι οι διαιτητές δεν κάνουν λάθη. Αυτό που με ενόχλησε ήταν η τεχνική ποινή που δεχτήκαμε για διαμαρτυρία για παράβαση 8". Ήταν η πρώτη φορά στην καριέρα μου που δέχθηκα τεχνική ποινή, επειδή φώναζαν όλοι από τον πάγκο. Έγιναν λάθη, αλλά όταν έχεις 15 χαμένες βολές και 17 λάθη δεν μπορείς να παραπονιέσαι».