Σερέλης: «Αυτό που πρέπει να δούμε διαφορετικά είναι η νοοτροπία μας»

Οι δηλώσεις του Χρήστου Σερέλη στη συνέντευξη Τύπου των ημιτελικών της Basket League, λίγες μέρες πριν την πρώτη αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με το Περιστέρι (15/05 - 15:45).

Ο Χρήστος Σερέλης δήλωσε χαρούμενος που σε αυτό το διάστημα ο Παναθηναϊκός κατάφερε να κάνει μερικές προπονήσεις και να αλλάξει τη νοοτροπία της ομάδας, που ετοιμάζεται για τα play-offs της Basket League απέναντι στο Περιστέρι bwin, σχολιάζοντας στη συνέντευξη Τύπου για τα ημιτελικά αν θέλει αντίπαλο τον Βασίλη Σπανούλη ως παίκτη ή προπονητή.

Οι δηλώσεις του Χρήστου Σερέλη

«Έχουμε γύρω στις 15 μέρες που δουλεύουμε σαν ομάδα και χρειαζόμασταν πάρα πολύ μετά την αλλαγή της τεχνικής ηγεσίας. Είχαμε και τη φυγή ενός παίκτη αλλά προσπαθούμε να καλύψουμε το κενό με δουλειά αμυντικά και σκληράδα σε άμυνα και επίθεση. Θα προσπαθήσουμε να βγάλουμε ένα καλύτερο πρόσωπο για να είμαστε όπως πρέπει σε αυτήν τη σειρά».

Για το αν θέλει να αντιμετωπίσει τον Σπανούλη ως προπονητή ή παίκτη: «Μιλάμε για τον Σπανούλη, έναν παίκτη θρύλο. Έχει όλα τα φόντα να γίνει πολύ καλός προπονητής. Όλοι οι προπονητές ετοιμάζουμε την ομάδα μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Για το τι πρέπει να αλλάξει ο Παναθηναϊκός: «Δεν έχει να κάνει με το αγωνιστικό, αυτό που πρέπει να δούμε διαφορετικά είναι η νοοτροπία. Δουλεύουμε όλοι μας τους τελευταίους δύο μήνες πάνω σε αυτό και θεωρώ ότι αν παίξουμε με τη σωστή νοοτροπία θα έχουμε ελπίδες για κάτι πολύ καλό».

Για το αν είναι αποτυχία να χαθεί ο τίτλος: «Δεν έχουμε παίξει κακό μπάσκετ αλλά ακόμα και αν το πάρουμε το πρωτάθλημα δε σημαίνει ότι δε θα είναι μια χρονιά προβληματική, ακόμα και αν πανηγυριστεί ο τίτλος. Όλα κρίνονται στο τέλος αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε τι έχει γίνει κατά τη διάρκεια της χρονιάς».

Για την αλλαγή στο format του πρωταθλήματος: «Αυτή η εξέλιξη θα φέρει περισσότερους παίκτες και καλύτερους. Κάποιες ομάδες που παίζουν Ευρώπη θα έχουν περισσότερο βάρος. Νομίζω είναι καλύτερο για το πρωτάθλημα»

Παπαγιάννης: «Παίζει ρόλο η απραξία»

Από την πλευρά του ο Γιώργος Παπαγιάννης ρωτήθηκε για την αγωνιστική απραξία του Παναθηναϊκού τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, τονίζοντας πως η ομάδα έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε μέσω των προπονήσεων.

«Σίγουρα είχαμε μία απραξία για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα τριών εβδομάδων. Έχουμε κάνει κάποιες αλλαγές στο ρόστερ και τον κόουτς. Εμείς θέλουμε ο κόσμος να ευχαριστηθεί το θέαμα. Παίζει ρόλο η απραξία. Δυστυχώς ή ευτυχώς έτσι είναι το πρόγραμμα για όσους είναι στο ευρωπαϊκό επίπεδο. Εμείς κάναμε ό,τι μπορούμε από την προπόνηση και είμαστε καλά προετοιμασμένοι».