Παναθηναϊκός: Ανακοινώνουν Πονίτκα οι «πράσινοι»

Γιώργος Κούβαρης
Μόνο η επίσημη ανακοίνωση απομένει για να οριστικοποιηθεί η απόκτηση του Ματέους Πονίτκα από τον Παναθηναϊκό.

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος... γάμου έλαβε τέλος, καθώς ο Παναθηναϊκός «έντυσε» στα πράσινα τον αρχηγό της Εθνικής Πολωνίας και μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται και η επίσημη ανακοίνωση από πλευράς της ΚΑΕ.

Ο Ματέους Πονίτκα θα ενισχύσει το ρόστερ του Παναθηναϊκού στις θέσεις «2» και «3» με το «τριφύλλι» να πληρώνει το buy out που δέσμευε τον παίκτη με τη Ρέτζιο Εμίλια. Όπως είναι γνωστό, ο παίκτης είχε υπογράψει συμβόλαιο τριών μηνών με την ιταλική ομάδα, ωστόσο μπορούσε να αποχωρήσει σε περίπτωση που υπήρχε πρόταση από μία ομάδα της EuroLeague.

Με την απόκτηση του Πονίτκα, οι πράσινοι θα έχουν εφτά ξένους στο δυναμικό τους, ενώ συνεχίζεται και η ανεύρεση ενός ακόμη παίκτη που θα αγωνίζεται στη θέση του πάουερ φόργουορντ. Προς το παρόν δεν έχει ξεκαθαρίσει αν το «τριφύλλι» θα προχωρήσει με οκτώ ξένους τη νέα σεζόν ή θα υπάρξει κάποια αποχώρηση, κάτι που αναμένεται να γίνει μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Όσον αφορά τον 29χρονο Πολωνό, ήταν από τα ονόματα που έκαναν αίσθηση στο φετινό Eurobasket έχοντας κατά μέσο όρο 13.4 πόντους, 5.3 ριμπάουντ, 5.7 ασίστ, 1.6 κλεψίματα και 2.8 λάθη ανά 27.1 λεπτά συμμετοχής, σουτάροντας με 51% στα δίποντα, 31% στα τρίποντα και 75% στις βολές. Μάλιστα, σημείωσε και το τέταρτο triple-double της ιστορίας του θεσμού στο παιχνίδι όπου η ομάδα του κέρδισε την πρόκριση στην τετράδα κόντρα στη Σλοβενία!